שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

אירוע חריג בסומליה: יותר מ-100 דולפינים מתים נמצאו על החוף

שר הדיג של המדינה אמר לרויטרס כי מהדגים נלקחו דגימות, כדי לנסות לקבוע מה הסיבה לאירוע • כ-30 דולפינים ניצלו - זאת לאחר שתושבים שהגיעו למקום הצליחו להחזירם למים

הדולפינים שנשטפו לחוף בסומליה , רויטרס
הדולפינים שנשטפו לחוף בסומליה. צילום: רויטרס

יותר מ-100 דולפינים מתים נמצאו אתמול (שבת) בחופי אזור פונטלנד האוטונומי למחצה של סומליה. סיבת מותם אינה ידועה.

שר הדיג של המדינה, עבדיריסק עבדולהי האגא, אמר לרויטרס כי עד כה נספרו לפחות 110 דולפינים מתים, לא הרחק מנמל בוסאסו, וכי נלקחו דגימות מהדגים כדי לנסות לקבוע מה קרה.

"עד כה, אנו יודעים שמותם לא נגרם כתוצאה מפצעים ברשתות כי לא היו פצעים או חתכים עליהם", אמר, והוסיף כי גורמים רשמיים לא מאמינים מותם נבע מחומרים רעילים מכיוון שלא נראה שדגים אחרים באזור הושפעו.

כ-30 דולפינים ניצלו ע"י תושבים, צילום: רויטרס

"המשרד לאיכות הסביבה ומשרד הדיג משתפים פעולה כדי לחקור בדחיפות את האירוע החריג הזה", אמרה ממשלת פונטלנד והבטיחה דיווח רשמי על מה שאולי גרם לאירוע הנדיר.

מדענים ואנשי שימור הביעו דאגה בנוגע למקרה, והאשימו טכניקות דיג חסרות הבחנה. למרות זאת כ-30 דולפינים שנשטפו לחוף ניצלו. זאת לאחר שתושבים רבים שהגיעו למקום הצליחו להחזירם למים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר