עונת נדידת השקנאים נמצאים בימים אלו בשיאה, כאשר בסתיו 2023 נספרו קרוב ל-42 אלף שקנאים שהגיעו לישראל, כשכ-39 אלף מתוכם המשיכו דרומה אל אפריקה, ורק מיעוטם נשאר בחורף באזור.
ברשות הטבע והגנים לא רק סופרים את מספר השקנאים המגיעים ארצה, אלא גם את מספר הימים שכל אחד מהם שוהה בישראל. כל יום שהייה כזה נספר על ידי פקחי הרשות, וכלל ימי השקנאי נספר ומושווה למספר הימים שהיו בשנים הקודמות.
אחת הסיבות לספירת הימים היא משום ששקנאי רגיל אוכל כקילוגרם של דגים בכל יום, וחישוב מספר הימים הממוצע של שהיית השקנאים בארץ מאפשר לפקחים ולרשות להיערך מבחינת השגת דגים, מהסוגים שלא נמכרים לציבור, למטרת האכלת עופות הענק האלו. הדגים מפוזרים בשמורות ובמיקומים השונים בארץ אליהם מגיעים השקנאים.
נקודות השהייה הגדולות של להקות השקנאים הן אגמון החולה, מאגרי רם און/ברק ועמקי המזרח, עם מיקוד משמעותי לעמק המעיינות, עמק יזרעאל, עמק עכו, חוף כרמל ועמק חפר.
ברשות הטבע והגנים מציינים כי מספר השקנאים שהגיעו לארץ נמוך משמעותית ביחס לשנים קודמות (ב-2020, לדוגמה, שהו בארץ כ-52 אלף שקנאים), וכך גם במספר ימי שהייתם (366 אלף ימים בסך הכל ב-2023 לעומת 536 אלף ימים ב-2018). כמו כן, עונת הנדידה עצמה, שבמסגרתה להקות גדולות של עופות שונים נכנסות לארץ, כבר הסתיימה.