גינדי במיזם נדל״ני חברתי חדשני

בשנה האחרונה התחוללה מהפכה של ממש בתחום ההתחדשות העירונית בישראל. מנור וכפיר גינדי, מיזמי גינדי TLV, שינו את כללי המשחק. לראשונה, יזמי הנדל״ן המובילים, הקימו את המיזם הנקרא בשם iGindi בו הם מתייצבים לצידם של הדיירים ומלווים אותם בדרך המורכבת של פרויקטים של התחדשות עירונית. כל הפרטים בכתבה

רופטופ קומה 48 , מגדל 3, בפרויקט גינדי TLV. צילום: (הדמיה): גינדי tlv

בשיתוף iGindi

תחום ההתחדשות העירונית הינו חלומם הגדול של דיירים ויזמים בישראל. מבחינת הדיירים, מדובר על פרויקט שיכול לשדרג משמעותית את מצבם הכלכלי ואת רווחתם.
מבחינת היזמים אומנם מדובר בפרויקט שדורש השקעה גדולה של משאבים ניהוליים וכלכליים אך הרווח הסופי עשוי להיות משתלם. נשמע כמו Win-Win אך בפועל לא תמיד כך הם פני הדברים.

מאחר ומדובר בפרויקטים בהיקפים משמעותיים עם עשרות ומאות יחידות דיור חדשות, תוך כדי פינוי עשרות דיירים קיימים, יש לא מעט משחקי כוחות ואינטרסים חבויים מצד כל הגורמים המעורבים בעניין. אלה לא פעם מובילים לחיכוכים, סכסוכים ותביעות בבתי משפט, ומי שבעיקר נפגעים מכך הם הדיירים.

כיצד iGindi משתלבים בכל זה?
להלן התהליך ב- 5 שלבים פשוטים:

1. כנס דיירים למינוי נציגות - נקודה זו הינה קריטית והינה בעצם הסנונית שמבשרת על תחילת התהליך. מכיוון שלא ניתן להתנהל מול עשרות דיירים במקביל, מתקיים כנס אליו מוזמנים כלל הדיירים, מסבירים על התהליך ובסופו נבחרת נציגות של דיירים (בד״כ 3 נציגי דיירים) ע״פ החוק. תפקיד הנציגות הינה לקדם את התהליכים הנדרשים לצורך הוצאתו לפועל של הפרויקט.

החוכמה היא לבחור נציגות שתצליח למנוע את סירובם של דיירים ליציאה לפרויקט עקב חששות או התנגדויות כאלה ואחרים, על ידי כך שהיא תהיה רחבה מספיק וכל הקולות והדעות יהיו מוצגים בה. מדובר בתפקיד שהאמון בו משחק תפקיד מרכזי מבחינת הדיירים בבניין, לכן ההמלצה שלנו היא לבחור מספר אי זוגי של דיירים במנהלת, כך שלא ייווצר מצב של שוויון קולות, ולדאוג לכך שהנציגות תהיה מגוונת מבחינת גילאים, מגדר ושפות,
חשוב לציין שעל ההסכם מול היזם, חותמים בסופו של דבר כל הדיירים.

2. מינוי iGindi- הנציגות חותמת ומסמיכה את גינדי על מנת לקדם את התהליכים הרבים והסבוכים, על מנת לייעץ ולהוציא לפועל את מכרז היזמים לבחירת היזם אשר יבצע את הפרויקט. גם כאן חשוב לציין כי ההחלטה על בחירת היזם הינה של הדיירים בלבד.

3. בחירת עו״ד אשר ילווה את הדיירים מטעמם - בכנס יציגו iGindi מספר חלופות של משרדי עוֿ״ד מומחים ומובילים בתחום ההתחדשות העירונית אשר יתחרו על הדיירים על הזכות לייצג אותם בפרויקט ולשמור על האינטרסים שלהם. ההמלצה הגורפת בנקודה הזו היא לא לבחור בעורך דין שיש לו קשר חברי או משפחתי לאחד מדיירי הבניין או ליזם עצמו, זאת כדי למנוע אפשרות של ניגוד עניינים. כמובן שכדאי מאוד לבחור בעורך דין המתמחה ומנוסה בעולם ההתחדשות העירונית, ושהרזומה שלו הולך לפניו.

הבחירה- גם כאן הינה של הדיירים מול איזה משרד להתקשר. התהליך מתבצע בשקיפות מלאה מול נציגות הדיירים.

4. גיבוש ההסכם המשפטי וההתקשרות עליה יחתמו הדיירים והיזם אשר ייבחר על ידם. כחלק ממסמכי ההליך התחרותי, יסוכמו תמורות המינימום לרבות המפרט המינימלי אותם יקבלו הדיירים.

5. ההליך התחרותי (מעין ״מכרז״)- עצם קיום הליך תחרותי עם ריבוי הצעות* מצד היזמים, מבטיח תמורה מקסימלית לדיירים , תוך הגנה אופטימלית ומתן ביטחון מירבי** לקיום ההסכם ע״י היזם הנבחר. בתום ההליך ייבחרו הדיירים את היזם איתו יתקשרו בהסכם הסופי.
"ישנם מספר תנאי סף שמבחינתנו צריכים להוביל לבחירת היזם. תנאי ראשון הוא לקבל כמה שיותר הצעות מיזמים מובילים בארץ, כך שאפשר יהיה לערוך סינון בין כולם ולבחור את שלושת ההצעות הטובות ביותר..

התפקיד שלנו הוא לדאוג שהיזם אכן יעמוד בכל ההבטחות שניתנו, שכל בעלי המקצוע הנלווים יעשו את תפקידם על הצד הטוב ביותר, ולדווח לדיירים באופן תמידי על קצב התקדמות העניינים", מנור וכפיר גינדי העניקו הצצה קטנה נוספת על הדרך בה iGindi שינתה את כללי המשחק וכיצד הם מבטיחים שכל יתרונות מרחיקי הלכת שפרויקט התחדשות עירונית מביא עמו אכן ימומשו.

חלון ההזדמנויות לא נשאר פתוח לנצח

בנקודה הזו בדיוק מנור וכפיר גינדי הבעלים של iGindi, החליטו להיכנס בעובי הקורה ולשנות מקצה לקצה את כל הדרך בה הדברים מתנהלים כיום בפרויקטים של התחדשות עירונית.

"מהכובע שלנו כבעלים של חברה יזמית אנו יודעים, ברגע שהזדמנות לבצע פרויקט של התחדשות עירונית עולה על הפרק, יש חלון הזדמנויות קצר. ככל והדברים לא מתגבשים תוך פרק זמן קצר והדיירים אינם נרתמים לתהליך ע״פ השיטה של iGindi. לא פעם הדברים מתעכבים ומסתעפים באופן משמעותי שלא מחויב במציאות. התפקיד שלקחנו על עצמנו ב- iGindiהוא לדאוג לכך שהמסע כולו יהיה מהיר וענייני", מנור וכפיר גינדי מסבירים.

כפיר גינדי,

מבחינת הדיירים הכניסה של iGindi לעמדה בה היא מלווה אותם היא בשורה יוצאת דופן.

מנור וכפיר גינדי מביאים את כל הניסיון שצברו למעלה מ-20 שנות פעילות של יזמות, פיתוח וניהול מעשי של עשרות פרויקטים גדולים ומורכבים בארץ ובעולם, ומציעים לדיירים מצד אחד לקחת את המושכות ולהוביל אותם יד ביד בכל הנקודות הקריטיות של הפרויקט ומצד האחר מבטיחים כי כל התהליך יתבצע בשקיפות מקסימלית וההחלטה הסופית על בחירת היזם, כמו גם החתימה על ההסכם מולו מתבצעת על ידי הדיירים.

פרויקט גינדי TLV במבט לילי, צילום: (הדמיה): גינדי TLV

 

המנהלת להתחדשות עירונית – יצירת קשר

iGindi היא מנהלת מקצועית, המתמחה בניהול וארגון דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית. המנהלת הוקמה במטרה להביא את הניסיון, המומחיות והידע של מייסדיה בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית בישראל ובחו״ל.

ב- iGindi לא נותנים למזל לשחק תפקיד, אלא דואגים לייצג את הדיירים בדרך המקצועית והאמינה ביותר כך שהתמורות והתוצאה הסופית של הפרויקט תהיה מושלמת.

לפרטים נוספים חייגו:

058-402-0000
מעבר לאתר iGindi

 

בשיתוף iGindi

כדאי להכיר