האם נזכה לראות שלג בירושלים בסוף השבוע? ד"ר עמוס פורת, אחראי שירותים אקלימיים בשירות המטאורולוגי, מסר היום (שלישי) כי הסיכויים לכך גדלים משמעותית, אם כי עדיין לא ברור באיזה היקף.
על פי התחזית, החל מיום חמישי יפקוד את ישראל גל קור משמעותי שילך ויחריף לקראת סוף השבוע, כשהשיא צפוי בימים שישי ושבת. השלג יתחיל לרדת בצפון רמת הגולן כבר בליל שישי, ובמהלך היום יגיע גם להרי הגליל ולצפת.
בלילה שבין שישי לשבת צפויה ירידה נוספת בטמפרטורות, והשלג יירד במקומות בגובה שמעל 500-600 מטרים בצפון ובהרי המרכז הגבוהים. לקראת שבת בבוקר צפוי רום השלג להנמיך עוד, וכנראה יגיע גם להרי ירושלים ולעיר עצמה.
השירות המטאורולוגי מציין כי בעוד שהצפי לטמפרטורות נמוכות נראה ברמת ודאות גבוהה, כמויות המשקעים שישפיעו על היערמות השלג עדיין אינן ברורות. "לצפי כמותי של היערמות השלג צריך עוד להמתין יום-יומיים למודלים ברזולוציה גבוהה יותר", נמסר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו