בעידן העבודה ההיברידית, הגבול בין הבית למשרד הולך ומיטשטש. הסדרה הפופולרית ביותר כרגע של אפל TV+, "ניתוק" ("Severance"), מציגה פתרון קיצוני – ניתוח מוח שמפצל את הזיכרון בין מה שקורה במשרד למה שקורה בבית. אבל האם באמת צריך להגיע עד כדי כך? בעזרת Claude, נציג פתרון מעט פחות דרמטי (ודיסטופי).
מאז משבר הקורונה, דפוסי העבודה עברו שינוי דרמטי. נכון ל-2024, יותר משליש מהעובדים בתחומי הידע (לפחות בארה"ב) עדיין עובדים באופן היברידי, המשלב עבודה מהבית עם הגעה למשרד. חלקם אף עברו לעבודה מרחוק באופן קבוע, מה שמאפשר להם לחיות כ"נוודים דיגיטליים" ולעבוד במדינת מוצאם בעודם עוברים בין מדינות אחרות, ובדרך כלל זולות יותר.
בעוד שהגמישות החדשה מביאה יתרונות רבים, היא גם מציבה אתגר משמעותי: כיצד מפרידים בין שעות העבודה לחיים האישיים כשהמשרד נמצא בחדר הסמוך? בניגוד לעובדים ה"מנותקים" בסדרה, שזכרונותיהם מפוצלים באופן מוחלט ו"מחליפים בדיסקט" ברגע שהם מגיעים למשרד, אנחנו צריכים למצוא דרכים בריאות יותר ליצור הפרדה.
הנה כמה דרכים מעשיות ליצירת גבולות בריאים בין העבודה לחיים האישיים:
1. הגדרת מרחב עבודה ייעודי
במקום לעבוד מהמיטה או מהספה, קבעו פינת עבודה נפרדת בבית. בסוף יום העבודה, סגרו את הדלת לאותו חדר, או כסו את שולחן העבודה – פעולה סמלית שמסמנת מעבר בין "מצבים".
2. קביעת שעות עבודה ברורות
הגדירו שעות עבודה קבועות והקפידו עליהן. הפעילו תגובה אוטומטית במייל מחוץ לשעות העבודה, והימנעו מלבדוק הודעות עבודה בזמנכם החופשי.
3. יצירת טקסי מעבר
בדומה לנסיעה למשרד, צרו טקסים שמסמנים את תחילת וסוף יום העבודה: הליכה קצרה, מדיטציה, או אפילו החלפת בגדים.
חשיבות הבידול
בניגוד לדמויות ב"ניתוק", מחקרים מראים שניסיון לפצל את הזהות באופן מוחלט עלול להזיק. כשאנחנו מרגישים שאנחנו יכולים להביא את העצמי האותנטי שלנו לעבודה, אנחנו חווים סיפוק רב יותר בעבודה, פחות שחיקה, תחושת הגשמה עצמית ויכולת טובה יותר להסתגל למצבים חברתיים שונים.
המפתח לאיזון: משמעות
אחד הלקחים החשובים מ"ניתוק" הוא שעבודה חסרת משמעות פוגעת בבריאות הנפשית שלנו ומשפיעה על כל תחומי החיים. במקום לנסות "לכבות" את עצמכם בעבודה, נסו לחפש משמעות בתפקיד שלנו, ליצור סביבת עבודה חיובית, לתקשר באופן פתוח עם המנהלים על צרכינו ולהשקיע בפיתוח מקצועי שמעשיר אותנו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו