למרות הבאזז התקשורתי הרב סביב זריקות הרזיה כמו אוזמפיק, ווגובי ומנג’ארו בשנים האחרונות, סקר חדש שנערך לפני חודשיים וחצי בארה"ב חושף כי רוב האמריקאים תופשים את התרופות הללו כ"קיצור דרך", ולא דיאטה אמתית. נעזרנו ב-Claude כדי להציג את המסקנות.
הסקר, שנערך על ידי הוועדה לרפואה אחראית וכלל 2,221 מבוגרים, מצא כי רק 23% הביעו הסכמה רבה לשימוש בזריקות הרזיה במקום שינוי תזונתי, לעומת 62% שהתנגדו לרעיון. 14% לא הביעו עניין, כי אינם מעוניינים לרדת במשקל. גם בקרב אנשים המעוניינים לרדת במשקל, 73% התנגדו לשימוש בזריקות.
אז מה אנשים מעדיפים? שני שלישים מהמשיבים הביעו נכונות לנסות דיאטה צמחית, אם היא תוביל לירידה משמעותית במשקל; בקרב המעוניינים לרדת במשקל, 68% ‘הסכימו מאוד’ עם הרעיון של דיאטה צמחית, לעומת 32% בלבד שהתנגדו בתוקף לאפשרות זו.
ד"ר ניל ד. ברנרד, נשיא הוועדה לרפואה אחראית, מדגיש כי "הממצאים החדשים לא מעידים שאמריקאים אינם רוצים לרדת במשקל; רובם פשוט מעדיפים לשנות את הרגלי האכילה שלהם מאשר להזריק תרופה".
מחקרים מראים כי דיאטה טבעונית דלת שומן יעילה יותר מהדיאטה הים תיכונית המפורסמת בהרזיה. דיאטה צמחית משפרת את הרכב הגוף ואת הרגישות לאינסולין, ואף מורידה את רמות הכולסטרול.
לעומת זאת, השימוש בזריקות הרזיה מלווה בכמה "אותיות קטנות" פחות נעימות: ראשית, נדרש שימוש מתמשך בתרופות כדי לשמר את התוצאות; שנית, על פי מחקר שפורסם ב-Journal of Managed Care and Specialty Pharmacy, רוב המטופלים מפסיקים את השימוש בתרופות בשלב כלשהו. בנוסף, דו"ח של Prime Therapeutics מאוגוסט הראה כי פחות מ-50% ממשיכים להשתמש בתרופות אחרי שישה חודשים ופחות משליש ממשיכים להשתמש בהן אחרי שנה – מה שמרמז כי רוב המטופלים לא מחזיקים במשקל החדש זמן רב.
בשורה התחתונה, הנתונים מצביעים על כך שלמרות הפרסום הרב סביב תרופות הסוכרת שאושרו מאז הקורונה גם כתרופות הרזיה, הציבור הרחב עדיין מעדיף פתרונות טבעיים וארוכי טווח. שינויי אורח חיים, כמו מעבר לתזונה צמחית, נתפסים כאפקטיביים יותר בטווח הארוך, וזוכים לאמון רחב יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו