X

הפוני הקטן שלי והרובוטריקים: חברים חדשים בהיכל התהילה של הצעצועים

במגרש המשחקים של הילדות, יש צעצועים שנשכחים ויש כאלה שהופכים לאגדות. השבוע, "הפוני הקטן שלי" ו"רובוטריקים" הצטרפו להיכל התהילה הלאומי של הצעצועים, כשהם מזכירים לנו שקסם, יצירתיות וזיכרונות ילדות לא חולפים לעולם, אלא מתעצבים מחדש בדור הבא

"צעצועים ראויים מאוד המציגים את הטווח הרחב של האופן שבו אנשים משחקים". רובוטריקים והפוני הקטן שלי (אילוסטרציה). צילום: המחשה - מידג'רני

 

ממשחקי ילדות לצעצועים אייקוניים, "הפוני הקטן שלי" ו"רובוטריקים" זכו השבוע לכבוד יוצא דופן כשהוכנסו להיכל התהילה הלאומי של ארצות הברית למשחקים. יחד איתם נכנס למשבצת המכובדת גם משחק הקלפים "פייז 10". מדובר באירוע מרגש במיוחד בעולם הצעצועים, שמציג כיצד תרבות הפנאי מתפתחת וממשיכה לשמר ערכים של יצירתיות, חקר ומשחק חברתי.

פוני קטן, הכנסות גדולות

מותג "הפוני הקטן שלי", שהושק לראשונה בשנות ה־80 על ידי הסברו, הפך במהרה לתופעה עולמית. הסוסים הצבעוניים, עם סימני החמידות האייקוניים שלהם, כבשו את לבבות הילדים והילדות והצליחו למשוך קהלים נוספים, כולל "ברוניז" – קבוצת מעריצים גברים בשנות ה־20 וה־30 לחייהם.
בשנת 2010, לאחר השקה מחודשת ב־2003, יצאה הסדרה המונפשת "הפוני הקטן שלי: חברות היא קסם", ששודרה במשך תשע עונות. ההצלחה לא איחרה להגיע: בשנת 2013 המותג גרף מכירות של 650 מיליון דולר, ובשנים 2014–2015 כבר חצה את רף מיליארד הדולר השנתי.

הדרך הארוכה להיכל התהילה

המסע להכרה לא היה פשוט עבור הפוני הקטן. לאחר שהייתה מועמדת שבע פעמים בעבר, הצליחה השנה "הפוני הקטן שלי" לקטוף את המקום הנכסף. "הצעצוע הזה לא רק מספק שעות של הנאה, אלא גם מעודד איסוף כתחביב ומקדם יצירתיות", אמרה מישל פארנט־דוייר, אוצרת הבובות והצעצועים.

לא רק אובייקטים פיזיים, אלא סמלים של יצירתיות, זיכרונות ילדות וגשר בין דורות. "הפוני הקטן שלי" ו"רובוטריקים"

     

View this post on Instagram

           

A post shared by The Strong Museum (@museumofplayroc)

הרובוטריקים: מהמסך הגדול למדפי האספנים

"רובוטריקים", מותג נוסף מבית הסברו, הצטרף גם הוא להיכל התהילה. הדמויות המשנות צורה מרובוטים לכלי רכב ואובייקטים אחרים הופיעו לראשונה בשנות ה־80 עם סדרת אנימציה מצליחה, ולאחר מכן בסדרת סרטים שוברי קופות.
האהבה למותג ממשיכה גם בדור הנוכחי, עם אספנים ודיונים סוערים ברשתות החברתיות סביב הדמויות החדשות. "היכולת לשנות את הצעצועים מצורה לצורה הופכת אותם למאתגרים ומהנים במיוחד", ציין כריסטופר בנש, סגן נשיא לאוספים במוזיאון "The Strong".

וריאציה של "רמי". משחק הקלפים Phase 10, גם הוא חדש בהיכל התהילה של הצעצועים

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Games Store (@thegameplug_gh)

"פייז 10": קלפים עם קסם מיוחד

משחק הקלפים "פייז 10", שהומצא ב־1982 על ידי קן ג'ונסון, זכה גם הוא להוקרה בהיכל התהילה. המשחק, שמזכיר בסגנונו את רמי, דורש מהשחקנים לאסוף קבוצות קלפים ולהשלים עשרה שלבים רציפים. כיום, נמכרות כשני מיליון חפיסות בשנה ביותר מ־30 מדינות וב־20 שפות שונות.

"פייז 10 הפך למשחק חברתי שמחבר בין דורות", אמר מירק סטולי, אוצר משחקי הקופסה והפאזלים של המוזיאון.

Transformers One, טריילר (2024)

איך בוחרים את הצעצועים הגדולים?

היכל התהילה הלאומי למשחקים, שנוסד ב־1998 במוזיאון "The Strong" בניו יורק, בוחר מדי שנה צעצועים שמשלבים בין אריכות ימים, הכרה ציבורית ו"ערך משחק". מתוך 2,400 מועמדויות עבור 382 צעצועים שונים, נבחרים 12 פיינליסטים בלבד.

"הקריטריונים מתמקדים בצעצועים שמעודדים יצירתיות, למידה וחברתיות", ציין בנש.

צעצועים שמגדירים דורות

ההכרה ב"הפוני הקטן שלי", "רובוטריקים" ו"פייז 10" מדגישה את חשיבותם של צעצועים כגורם משפיע בתרבות ובחיי היומיום. הם לא רק אובייקטים פיזיים, אלא סמלים של יצירתיות, זיכרונות ילדות וגשר בין דורות.

מקורות אלו שימשו בהכנת בכתבה ונמצאו בסיוע הבינה המלאכותית Alchemiq:

המוזיאון הלאומי למשחקים "דה סטרונג", NPR, ABC News, AP ו־Independent.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר