מחקרים עדכניים מעלים ספקות ביחס ליתרונות הבריאותיים המיוחסים לזרעי הצ'יה. לפי דיווח של Sat 1, הקרן לידע בריאותי בגרמניה מצאה כי ממצאי המחקר "מפוכחים ומאכזבים": זרועי צ'יה לא השפיעו על רמות השומן בדם, רמות הסוכר בדם, לחץ הדם או משקל הגוף.
על אף זאת, מקורות רבים ממשיכים להדגיש את היתרונות הבריאותיים הרבים המקושרים לזרעי הצ'יה. לפי La Nacion, זרעי הצ'יה מכילים כמות גבוהה של חלבון וערכים תזונתיים גבוהים. לפי Jansatta, זרעי הצ'יה נחשבים לבריאים, ולעיתים קרובות מקבלים מעמד של סופר-פוד בשל הערכים התזונתיים הגבוהים שלהם, ומומלצים למי שמחפשים להוריד שומן בטני.
זרעי צמח הצ'יה, שגדלים בחלקים רבים של אמריקה הלטינית, כולל מקסיקו וגואטמלה, מגודלים כיום גם בדרום-מזרח אסיה, אוסטרליה ובגרמניה. הם מכילים סידן, מגנזיום וברזל, התומכים בבריאות העצם ומסייעים בחיזוק העצמות. הם עשירים בסיבים מסיסים ולא מסיסים, המסייעים בעיכול, יוצרים תחושת שובע ומסייעים לשמירה על מערכת עיכול בריאה. הסיבים המסיסים בזרעי הצ'יה סופגים מים ומתנפחים בקיבה, יוצרים חומר דמוי ג'ל שיכול להאט את העיכול ולהאריך את תחושת השובע. הזרעים עשירים גם בחומצות שומן אומגה-3 ואומגה-6 ביחס אידיאלי של 1:3.
עם זאת, ישנן גם אזהרות לגבי צריכת זרעי צ'יה: "חשוב לצרוך אותם במתינות כדי להימנע מתופעות לוואי אפשריות”, מציין דיווח ב-O Globo, שמוסיף כי זרעי הצ'יה יכולים להפריע לפעולת תרופות נוגדות קרישה. כמו כן, לפי Sat. 1, חשוב לשתות כמות גבוהה של נוזלים בעת צריכה של זרעי צ'יה או פשתן, כדי להמנע מעצירות. הערוץ הגרמני מציין כי לגבי זרעי הפשתן קיימים מחקרים אמינים יותר לכאורה, המראים על השפעה חיובית על רמות שומן בדם ולחץ דם.
לפי ההמלצות הקיימות, מומלץ לצרוך 15-25 גרם זרעי צ'יה ביום – כשתי כפות. כדי לשפר את ספיגת החומרים המזינים, מומלץ להשרות את הזרעים במים, או לערבב אותם עם מאכלים כמו שייקים, יוגורט או חלפה. לפי El Economista, האפשרות הטובה ביותר היא לטחון את זרעי הצ'יה לפני הצריכה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו