X

מדוע קמלה האריס הפסידה? מקורות תקשורת מובילים עם התשובה

המסע של קמלה האריס לנשיאות התחיל באופטימיות ועם הון עצום – סגנית נשיא, משפטנית מנוסה ונוכחות פוליטית • אך נחלה תבוסה צורבת • מה קרה? מניתוחי עומק ועד ביקורות נוקבות, מקורות תקשורת מובילים כמו ניוזוויק, BBC ו-CNN מספקים תשובות לכישלון המהדהד

מצביעים רבים תהו מי היא קמלה האריס האמיתית. צילום: המחשה - אידאוגרם
קמלה האריס, שהחלה את דרכה במרוץ לנשיאות עם רקע של סגנית נשיא ומעמד ציבורי בולט, מצאה עצמה מסיימת את הקמפיין עם אכזבה קשה ותמיכה דלה מהציבור. עיתונאים ומומחים, שבחנו את כישלונה הפוליטי, הצביעו על כמה גורמים מרכזיים אשר תרמו לנפילתה. להלן סקירה מעמיקה שמבוססת על ציטוטים ממגוון מקורות מהימנים, כולל POLITICO, BBC, ROLLING STONE, SLATE ואחרים, שמנתחים את הסיבות לכישלונה.

בלבול במסרים ואי-עקביות פוליטית – POLITICO

כתבה ב-POLITICO מתארת את האריס כמי שנאבקה להציג את עמדותיה בצורה ברורה ועקבית: "האריס נראתה כמועמדת שלא יודעת להציג את עצמה ואת עמדותיה בצורה ברורה, והמסרים שלה שונו פעמים רבות בהתאם לאקלים הפוליטי המשתנה." חוסר היציבות הפוליטית שלה נתפס בעיני הציבור כחוסר עמוד שדרה, והותיר מצביעים רבים תוהים מי היא האריס האמיתית.
"לא עמדה על ערכים ליברליים ברורים, ולא נקטה עמדה נחרצת". קמלה האריס, צילום: אי.פי.אי

עבר שנוי במחלוקת בפרקליטות – BBC

ב-BBC הדגישו את עברה השנוי במחלוקת של האריס בפרקליטות: "במשך שנותיה כפרקליטת קליפורניה, האריס נראתה כמנהיגה שלא עמדה על ערכים ליברליים ברורים, ולא נקטה עמדה נחרצת בנושאים כמו רפורמות במערכת המשפט." תפקידה בפרקליטות סומן על ידי תומכים רבים כנקודת חולשה, ובעיקרו הוא הוביל לאובדן אמון מצביעים פרוגרסיביים שציפו לעמדות נחרצות יותר בנושא זכויות אזרח ורפורמה משטרתית.

חוסר יכולת לסחוף את הציבור – ROLLING STONE

מגזין ROLLING STONE הצביע על התדמית הציבורית הקרירה של האריס כגורם מכריע: "קמלה האריס נראתה פעמים רבות כמנותקת מהציבור, כאליטיסטית שאינה יודעת כיצד לגשת למציאות של המצביע הפשוט." למרות ניסיונות חוזרים ליצור קשר עם הבוחרים, האריס נראתה לעיתים רבות כמי שנאבקת ליצור דיאלוג פתוח ואמיתי עם הציבור, מה שהוביל לחוסר תמיכה מצד קבוצות רבות.

מסרים עמומים. אופרה ווינפרי מארחת את קמלה האריס 

מתקפות פוליטיות מימין ומשמאל – SLATE

ב-SLATE מדווחים על הקושי של האריס להתמודד עם הביקורת משני צדי המפה הפוליטית: "הימין תיאר את האריס כמועמדת רדיקלית מדי, בעוד שהשמאל הפרוגרסיבי הרגיש שהיא אינה נחרצת מספיק." הקושי שלה ליצור חזית פוליטית ברורה הקשה עליה לגייס תומכים מגוונים, והוביל לקמפיין שלא הצליח להעמיק את התמיכה הציבורית.

תדמית ניהולית מנוכרת – CNN

רשת CNN מתארת את האריס כמי שסובלת מתדמית ניהולית מרוחקת: "האריס נחשבת כמנהיגה קרה ומנוכרת, וכזו שאינה מצליחה לייצר דינמיקה בריאה בצוותים שלה." תיאורים אלו, לצד דיווחים על עימותים פנימיים ואווירה לא נוחה בסביבת העבודה שלה, עוררו ספקות ביכולתה לנהל את הבית הלבן בצורה אפקטיבית.
לא הייתה פופולארית כסגנית נשיא. קמלה האריס, צילום: אי.אפ.פי

קושי ביצירת קשר אישי עם הציבור – THE NEW YORK TIMES

עיתון THE NEW YORK TIMES ציין את היעדר החיבור הרגשי בין האריס לציבור: "כאשר מצביעים מחפשים כנות וחיבור אישי, האריס נראתה לעיתים כלואה בתבניות תקשורתיות מנוכרות." הופעותיה בקמפיין נתפסו כמאולצות ולא אותנטיות, מה שפגע ביכולת שלה להתחבר לקהל הבוחרים ולהעביר מסר נגיש.

סקרים שהראו שהתמיכה בה בירידה – וושינגטון פוסט

וושינגטון פוסט דיווח על הפערים הגדולים שהופיעו בסקרי דעת הקהל: "הסקרים הצביעו על פערים הולכים וגדלים בתמיכה בהאריס, שהראו שהציבור נרתע מהמועמדות שלה." איבוד התמיכה בסקרים לא רק הקשה על השגת קולות, אלא גם הוביל להפחתת משאבים כספיים ולהחלשת המומנטום של הקמפיין כולו.

תחרות עם מועמדים צעירים וכריזמטיים – THE GUARDIAN

כתבה ב-THE GUARDIAN ציינה את הקושי של האריס להתמודד מול מועמדים צעירים וכריזמטיים: "האריס נראתה כמי שייצגה פוליטיקה מיושנת, בזמן שמועמדים צעירים משכו את עיקר תשומת הלב." דמויות חדשות בזירה הפוליטית הציעו רעננות וחדשנות, והאריס התקשתה להתמודד מול האנרגיות החדשות של מתחרים צעירים שזכו באהדה רחבה.

מה אומר החיוך? ג'ו ביידן יום לאחר הבחירות 

View this post on Instagram

A post shared by President Joe Biden (@potus)

ג'ו ביידן אשם - NEWSWEEK

"הבוחרים לא ראו בה דמות שתביא רעננות או חזון חדש, אלא המשך כמעט אוטומטי למדיניות ביידן."
תומכי האריס מגיבים לתוצאות הבחירות באוניברסיטת הווארד בוושינגטון הבירה, צילום: AFP
לסיכום, כישלונה של קמלה האריס במירוץ לנשיאות נובע מכמה גורמים מכריעים: חוסר יכולתה לגבש מסר פוליטי ברור, תדמיתה האליטיסטית והמנותקת, עברה השנוי במחלוקת בפרקליטות, וקושי ניכר ליצור חיבור אמיתי עם הבוחרים. "כאשר מועמדת לנשיאות אינה מסוגלת לרכוש את אמון הציבור בצורה חדה וברורה," כפי שנאמר ב-POLITICO, "הסיכוי שלה לנצח במירוץ אפסי." האריס נראתה כמי שאינה מספקת את הציפיות של הציבור האמריקאי למנהיגות אמיתית ומחוברת, ונפלה בסופו של דבר לקורבנות של תדמית בלתי ניתנת לשינוי. מקורות אלו שימשו בהכנת הכתבה ונמצאו בסיוע ChatGPT: פוליטיקו – מגזין מוביל בניתוח פוליטי בארצות הברית; BBC – תאגיד השידור הבריטי הוותיק הידוע במקצועיות ובסיקור בינלאומי רחב; רולינג סטון – מגזין תרבותי עם פרספקטיבה ביקורתית על פוליטיקה וחברה; סלייט – אתר חדשות ופרשנויות עם גישה פרוגרסיבית ומעמיקה; CNN – רשת חדשות בינלאומית מובילה עם סיקור עולמי עדכני; ניו יורק טיימס – עיתון אמריקאי מוערך, הידוע בתחקירים ופרשנויות מעמיקות; וושינגטון פוסט – עיתון מרכזי בארה"ב עם דגש על תחקירים וניתוחים פוליטיים; הגרדיאן הבריטי – עיתון בריטי עצמאי עם דגש על צדק חברתי וסביבתי; ניוזוויק – כתב עת חדשותי אמריקאי ותיק המסקר עניינים גלובליים, פוליטיקה, כלכלה ותרבות. טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר