מחקר חדש מהאוניברסיטה העברית בירושלים חושף תגלית מרעישה – תרתי משמע: קופי מַרְמוֹסֶט משתמשים בקריאות ספציפיות, הידועות כ"קריאות פִי", כדי לקרוא זה לזה בשמות. התנהגות זו נחשבה עד כה ייחודית לבני אדם, דולפינים ופילים בלבד. Claude מספרת לנו על התגלית המפתיעה.
צוות החוקרים, בראשות ד”ר דוד עומר ממרכז ספרא למדעי המוח באוניברסיטה, מצא שקופי המרמוסט משתמשים ב"קריאות פי" כדי לפנות לפרטים ספציפיים בקבוצה. הקופים מסוגלים להבחין מתי קריאה מופנית אליהם, ומגיבים ביתר דיוק כאשר זה המקרה. בני משפחה בקבוצת מרמוסט משתמשים בתוויות קוליות דומות לפנייה לפרטים שונים, בדומה לשימוש בשמות ובניבים אצל בני אדם. מעבר לכך, גם מרמוסטים בוגרים שאינם קרובי משפחה לומדים את התוויות הקוליות והניב מחברי הקבוצה האחרים.
לפי עומר, התגלית הזו מדגישה את המורכבות של התקשורת בין קופי מרמוסט, שנחשבים לפרימיטיביים יחסית לקופים אחרים, וככל הנראה מסוגלת ללמד גם על התפתחות השפות האנושיות. החוקרים משערים כי התיוג הקולי התפתח כדי לעזור לקופי המרמוסט לשמור על קשר בסביבת יער הגשם הצפופה שבה הם חיים, שמגבילה את טווח הראייה.
עומר מדגיש כי קופי מרמוסט נוטים לחיות בקבוצות משפחתיות מונוגמיות ולטפל בצאצאים יחד, מה שמרמז על כך שהם עמדו בפני אתגרים חברתיים אבולוציוניים דומים לאלה של אבותינו הקדומים. לכן, התפתחות ה"שפה" שלהם עשויה להיות דומה לזו של האדם הקדמון. כעת נפתח פתח למחקר נוסף אודות התפתחותה של שפה ויכולת תקשורת קולית בין בעלי חיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו