חברים בעבודה זה דבר חשוב, כזה שעושה חשק להגיע בבוקר. אבל לא כל אחד בעבודה הוא החבר הכי טוב שלכם בעולם, וזה מעלה שאלה חשובה לגבי גבולות. באופן ספייס או במטבחון - כמה כדאי לחלוק עם הקולגות שלכם? וכמה זה יותר מדי?
מחקרים מראים שמי שיכולים להיות אותנטיים בעבודה נוטים להיות מאושרים ומרוצים יותר מעבודתם. עם זאת, בעוד אותנטיות היא דבר חשוב, זה גם חיוני לאמוד כמה לשתף - ועם מי. אין צורך לחשוף כל פרט אישי כדי להרגיש שמכבדים ומעריכים אתכם בעבודה, או לחלופין להיות חלק מהחבר'ה. הנה כמה קווים מנחים שיעזרו לכם למצוא את האיזון העדין הזה.
אפשרו למערכות יחסים להתפתח באופן טבעי
אמון ויחסים משמעותיים מתפתחים עם הזמן. בעוד שיתוף פרטים אינטימיים יכול לחזק מערכות יחסים מבוססות, שיתוף יתר מוקדם מדי עלול לדרדר את היחסים המתהווים. סבלנות היא המפתח - השקיעו זמן כדי להבין מה מתאים לחלוק, והיו סלקטיביים לגבי מתי ועם מי. זכרו, תמיד אפשר לשתף יותר בהמשך, אבל אתם לא יכול לקחת בחזרה את מה שכבר נאמר.
הבינו את טיב הקשר
התחילו בהערכת אופי הקשר. חברים קרובים ובני משפחה במעגל הראשון יידעו עליכם באופן טבעי הכי הרבה. כשאתם עוברים למעגל הבא, למכרים ולקולגות, מקובל לחלוטין לשתף קצת פחות. זה נורמלי ובריא שיש רמות שונות של אינטימיות במערכות יחסים שונות. כשאחרים משתפים פרטים אישיים, זה מסמן שהם עשויים להרגיש בנוח לשמוע עליכם יותר. השתדלו לבנות אמון לאט על ידי חשיפת מידע בהדרגה, ושימו לב שזה הדדי. זה בסדר גמור לקיים מגוון רחב של מערכות יחסים, חלקן אינטימיות ואחרות שטחיות.
התמקדו במשימה שעל הפרק
בעבודה, מיותר ליצור חברויות אינטימיות עם כולם. מערכות יחסים יציבות ומקצועיות יכולות להיות מספקות ללא קשרים אישיים עמוקים. העריכו אם שיתוף פרטים אישיים יועיל לעבודתכם או להצלחת משימה. יש לקחת בחשבון שני סוגים של אמון: אמון במשימה (לסמוך על מישהו שימלא את החובות הקשורות לעבודה) ואמון ביחסים (לסמוך על מישהו עם מידע אישי). התאימו את השיתוף לפי הקונטקסט. לדוגמה, אם אתם מובילים פרויקט חדש, אולי תזכירו שאתם עדיין משכללים את הכישורים שלכם בתוכנה הרלוונטית, אבל אין צורך לדון בדעותיכם הפוליטיות.
חשבו כמה נאותה החשיפה. לדוגמה, אם הצוות שלכם יוצא לבירה אחרי יום עבודה, תוכלו לדבר על ההתמכרות החדשה שלכם ליוגה במקום להתעמק בבעיות ביחסים אישיים. שיתוף מידע מסוים יכול להפגין פתיחות ונגישות, אך פירוט מוגזם עשוי להיות מיותר.
חשבו על ההשפעה על הקריירה שלכם
חשבו כיצד הפתיחות שלכם עשויה להשפיע על האופן שבו אנשים רואים אתכם. אנשים זוכרים מה אתם משתפים, אפילו פרטים חסרי משמעות לכאורה. ודאו שהגילויים שלכם מחזקים - ולא מחלישים - את האופן שבו אתם נתפסים על ידי הקולגות. התאימו את השיתוף שלכם בהתבסס על מערכת היחסים: שתפו אתגרים עם עמית לעבודה כדי לקבל לתמיכה, אבל היו יותר זהירים עם הבוס. דברו על יעדי קריירה עם מנטורים או מנהלים, אך הקפידו לשמור על דיונים כאלה מקצועיים.
חשבו איך תרגישו אם המידע שאתם משתפים ייאמר שוב באוזני מישהו אחר. אנשים אוהבים להעביר את המידע הלאה, וגם קולגה שאתם סומכים עליו עשוי לשתף את מה שסיפרתם לו ללא כוונת זדון. אם יש דברים שעשויים להתפרש בצורה לא נכונה או להיראות מביכים, בטוח יותר להתאפק.
דעו מה אסור
בדרך כלל עדיף להימנע מנושאים מסוימים במסגרת עבודה, כגון פוליטיקה, רכילות, כסף, בעיות ביחסים ובעיות בריאות. נושאים אלו מתאימים לרוב למסגרות מחוץ לעבודה או ליחסים אישיים קרובים.
כדי לטפח יחסי עבודה בריאים, חפשו ארגונים שבהם יש אווירה של כבוד ואמון. היו סבלניים ואפשרו לקשרים להתפתח באופן טבעי. אמצו מגוון של מערכות יחסים, ממכרים מזדמנים ועד חברים קרובים, כל אחד מהם יכול לתרום לכם בדרכו, וההיפך. על ידי איזון אותנטיות עם שיקול דעת, תוכלו להבין מתי לחלוק את אשר על לבכם, ומתי לשמור את זה לעצמכם.
הכתבה נכתבה בעזרת ChatGPT