X

טרגדיה איומה: יותר מ-100 דולפינים נדירים מתו ביום אחד

הדולפינים הוורודים הנדירים, שגם כך נמצאים בסכנת הכחדה, איבדו בימים האחרונים בין 5% ל-10% מאוכלוסייתם

דולפין נהר בוליביאני ורוד - זן דומה לזה שנפגע באסון. צילום: Ruben D. Layme / iNaturalist

בימים האחרונים התגלו גופותיהם של לא פחות מ-125 דולפינים נדירים בנהר טֶפֶה בברזיל. את פרטי האירוע נביא בסיוע ChatGPT.

בתיעוד המזעזע מזירת האסון נראות גופות הדולפינים מכסות חלקים ניכרים מהאגם, וחלקן אף נסחפו לחוף. מכון Mamirauá לפיתוח בר קיימא, המוביל את החקירה של האסון האקולוגי הזה, מאמין כי הסיבה למותם הפתאומי של הדולפינים היה טמפרטורת המים באגם, שעלתה בימים האחרונים לקרוב ל-40 מעלות. ד"ר מרים מַרְמוֹנְטֶל, חוקרת במכון, תיארה את מצב האגם בימים הללו כ"מרק חם".

החוקרים מנסים לבחון גם גורמים אפשריים אחרים, כמו מחלות או זיהום, אך עניין הטמפרטורה בולט מאוד כהסבר הסביר ביותר. בינתיים לא ברור מה אפשר לעשות עם הדולפינים ששרדו עד כה, מאחר והעברתם למים קרים יותר דורשת קודם בדיקה מדוקדקת שלהם כדי לוודא שאינם מכילים רעלים שהיונקים הימיים עלולים למות מהם. מעל 10 וטרינרים אוספים דגימות מהדולפינים המתים וממאגרי מים שונים, כדי לברר את סיבת המוות ולבדוק את התאמתם של מיקומים חלופיים לדולפינים הנדירים.

כאמור, זן הדולפינים שנפגע הוא נדיר למדי. דולפיני נהרות ורודים חיים במספר מועט מאוד של מקומות, והאסון הנוכחי חתך את אוכלוסייתם ב-5%-10%. ואם זה לא מספיק, בשבועות הקרובים צפוי מזג אוויר קיצוני במיוחד בסביבה, כך שאם טמפרטורת המים היא האחראית למותם – רבים נוספים ימותו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר