לא, לאהוב אננס או פסיפלורה זה כבר ממש לא מיוחד. לשמחתנו, ChatGPT מצא לנו פירות טרופיים שרובם, לפחות, עדיין לא הגיעו לכאן.
רמבוטן. פרי טרופי שמקורו בדרום מזרח אסיה. הוא דומה לליצ'י, אבל שעיר מבחוץ. לפרי בשר מתוק ועסיסי המקיף זרע גדול.
דוריאן. פרי הידוע לשמצה בריחו החזק, המתואר לעתים קרובות כתערובת של גבינה ובצל. למרות ריחו החריף, יש לו קהל מעריצים נאמן בזכות בשרו דמוי הרפרפת, שטעמו דווקא מתוק-מלוח.
פאופאו. פרי שמקורו בצפון אמריקה ויש לו מרקם דמוי רפרפת עם טעם המזכיר בננה, מנגו ומלון. הוא כמעט אינו מוכר מחוץ לאזור הגידול הטבעי שלו.
ג’אבוטיקאבה. פרי הדומה לענבים וגדל ישירות על גזע העץ שלו. הוא צומח בברזיל ויש לו טעם מתוק, המזכיר גם הוא ענבים, עם נגיעות של חמצמצות.
מנגוסטין. פרי טרופי בעל קליפה עבה בצבע סגולה ובשר מתוק-חריף. הוא ידוע בטעמו המרענן ומכונה לעתים קרובות "מלכת הפירות" באזורים מסוימים.
צ’רימויה. זן של אנונה. פרי ירוק בצורת לב, עם בשר במרקם קרם או רפרפת. יש לו טעם מתוק ומעט חמצמץ, המתואר לעתים קרובות כתערובת של אננס, בננה ותות.
פייסאליס. פרי קטן עטוף בקליפה דמויית נייר, ומכונה גם דומדמנית שכמייה או אוכמניית זהב. יש לו טעם חמוץ-מתקתק, והמראה הייחודי שלו הופך אותו לפרי מושך מבחינה ויזואלית.
סלאק (פרי נחש). פרי שמקורו באינדונזיה. יש לו קליפה קשקשית חומה-אדמדמה, הדומה לקשקשי נחש, ומכאן שמו. לפרי מרקם פריך וטעם מתוק-חריף.
יד הבודהה. פרי הדר יוצא דופן, הדומה למספר אצבעות מוארכות. בעל ארומה חזקה וריחנית, והקליפה שלו משמשת לעתים קרובות בבישול ואפייה.