צפו בתיעוד: משמרות המהפכה יורים על "עב"ם" – ולא פוגעים

ה"עב"ם" הופיע בשמי העיר סארוון בדרום איראן בתחילת החודש • העצם נע מעל העיר למרות אש נ"מ כבדה • גולשים ספקנים: "עב"ם? אולי, אבל מאריזונה"

צילום אילוסטרציה: Getyiimages ,
צילום אילוסטרציה: Getyiimages

הצבא האיראני מתוח למדי בימים אלה. בעקבות המתיחות במפרץ הפרסי, יחידות ההגנה האוויריות עומדות על המשמר מחשש לחדירה של מל"טים או מזל"טים אמריקניים. אבל נראה שלא רק בארה"ב מתעניינים באיראן: סרטון חדש מתעד אש כבדה מאוד של משמרות המהפכה לעבר עצם מעופף בלתי מזוהה, שלא מצליחה לפגוע בו.

 

 

התקרית המצולמת אירעה ב-7 לספטמבר באזור העיר סארוון בדרום איראן. עצם בלתי מזוהה זוהר באור לבן נע במהירות בשמיים הכהים, וסופג אש נ.מ. כבדה. העצם נע דקות ארוכות מעל העיר האיראנית, ונראה לכאורה כי חלק מאש הנ.מ. עוטפת אותו - אך הוא ממשיך במעופו עד שנעלם.

 

עם זאת גולשים אמריקנים שצפו בסרטון הגיבו בציניות ואמרו כי "יתכן שמשמרות המהפיכה לא יודעים מה הוא העב"מ הזה, אך הם וודאי יודעים מהיכן הוא בא – אריזונה (שם ממוקם בסיס גדול של חיל האוויר האמריקני)". הגולשים מתייחסים לקטע קצר בסרטון בו נראה כאילו העב"מ הוא גוף עם שתי כנפיים, למרות שהוא טס במהירות גבוהה מאוד יחסית למטוס.

 

זו לא הפעם הראשונה בשנים האחרונות שעב"מים מתעניינים באיראן:  ב-17 לינואר 2017 תועד על ידי מספר עדי ראייה ירי נ.מ. כבד של הצבא האיראני מעל הבירה לעבר עב"מ שטס מעל לבירה טהראן. גם במקרה זה, העב"מ יצא ללא פגע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר