צפון קוריאה פתחה מחדש את עיר הגבול ראסון לתיירים זרים בפעם הראשונה מאז התפרצות הקורונה. הטיולים הראשונים צפויים להתחיל ב-18 בפברואר, לקראת החג הלאומי המציין את יום הולדתו של המנהיג לשעבר קים ג'ונג איל.
קוריו טורס, מפעילת טיולים מבייג'ינג, פתחה הזמנות לטיולים לראסון לרגל יום הולדתו של קים ג'ונג איל. "הסיור הזה ייקח אתכם לאתרים שחובה לראות בראסון, האזור הכלכלי המיוחד של צפון קוריאה. בנוסף, תטיילו בצפון קוריאה כדי לחגוג את אחד החגים הגדולים ביותר, יום הולדתו של קים ג'ונג איל", כתבה קוריו טורס באתר האינטרנט שלה.
פרטים לגבי מסלולי הטיולים, תמחור וקיבולת המבקרים נותרו לא ברורים, וקוריו טורס לא קיבלה מידע נוסף על נסיעות לראסון. "בעוד שהודיעו לנו שהיא נפתחה רשמית, נכון לעכשיו אין לנו מסלולים ומחירים מאושרים לתיירים", ציינה החברה.
לא צפון קוריאה ולא סין הגיבו על התוכניות לפתוח מחדש את ראסון לתיירים זרים. צפון קוריאה הקלה לאחרונה על חלק מבקרות הגבול לסחר ולביקורים דיפלומטיים, ופתחה מחדש את הגבול לסחר ולמשלחות רשמיות.
ה-16 בפברואר, הידוע כ"יום הכוכב הזוהר" בצפון קוריאה, מציין את יום הולדתו של קים ג'ונג איל, שנפטר ב-2011. היום נחגג בהתכנסויות ציבוריות, מצעדים צבאיים וחגיגות לאומיות ברחבי המדינה.
ראסון, שהוקמה כאזור הכלכלי המיוחד הראשון של צפון קוריאה ב-1991, משמשת כשדה ניסוי למדיניות כלכלית חדשה. בעבר משכה העיר מספר מוגבל של מבקרים סינים ורוסים בשל קרבתה לשתי המדינות. העיר היא אחד האזורים הפחות מבוקרים והקשים ביותר להגעה בצפון קוריאה, בניגוד לפיונגיאנג, שהיא מוקד לסיורים של מבקרים מחוץ למדינה.
לפני פרוץ הקורונה, התיירות לצפון קוריאה הייתה מוגבלת, וחברות תיירות דיווחו שכ-5,000 מערביים ביקרו מדי שנה. רוב המבקרים היו תיירים סינים, ורוב מפעילי הטיולים פועלים מסין.
צפון קוריאה סגרה את גבולותיה לפני כמעט חמש שנים בשיא מגפת הקורונה, והפסיקה כניסת מבקרים.
מסלולי טיולים המוצעים על ידי קוריו טורס וסוכנויות אחרות כוללים ביקור במפעלים צפון קוריאניים, בתי ספר ובנק בו תיירים יכולים לפתוח חשבון בנק צפון קוריאני משלהם. תיירים מורשים להיכנס לראסון, אך התנאים המדויקים עדיין לא ברורים, כולל האם יותרו טיולים פרטיים או שהתיירות תוגבל לביקורים קבוצתיים עם פיקוח קפדני.
למרות הפתיחה מחדש של ראסון, צפון קוריאה לא הודיעה על חידוש תיירות זרים בהיקף נרחב לפיונגיאנג או לאתרים מרכזיים אחרים.
משלות מסוימות, כמו זו של ארצות הברית, אוסרות על אזרחיהן לנסוע לצפון קוריאה.
"אני חושב שקים ג'ונג און רוצה להראות לשאר העולם שצפון קוריאה היא מדינה נורמלית - עם נוף יפה, אוכל טוב ותשתיות טובות", ציין מרטין פריץ, עיתונאי עצמאי בטוקיו ומומחה לצפון קוריאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו