עשרות טיסות בוטלו אתמול ובמהלך הלילה ולפנות בוקר בעקבות הירי האיראני לישראל. חברות תעופה רבות נאלצו לבטל את טיסותיהן לישראל ומישראל וזאת בעקבות סגירת המרחב האווירי.
כעת, המרחב האווירי נפתח שוב וחברות תעופה רבות חוזרות להפעיל טיסות לישראל ומישראל. עם זאת, חלק מחברות התעופה כמו אייר פראנס הצרפתית ו-KLM ההולנדית הודיעו על ביטול הטיסות לישראל היום וחלקן גם מחר.
במקביל לפתיחת המרחב האווירי בישראל, גם המרחב האווירי במדינות השכנות ירדן, לבנון ועיראק נפתח וזאת לאחר שהוסר בשלב זה, איום הטילים והכטב"מים מאיראן.
באל על הודיעו על מדיניות ביטול ושינוי מקלה שתאפשר לכל מי שטיסתו אמורה להמריא עד 20 באפריל, כולל, לבטל ולקבל שובר למימוש עתידי בחברה או לשנות ללא דמי שינוי להמראות עד 20 באפריל כולל.
בשלב זה, אין הודעה על ביטול גורף של טיסות מצד חברות תעופה ישראליות או זרות. בחברות התעופה הישראליות כבר נערכים לחזרה לשגרה לצד ניסיונות לסייע לאותם ישראלים שטיסותיהם בוטלו במהלך הלילה.
מספר הנוסעים שיעברו בנמל התעופה בן גוריון ירד ל-35 אלף מ-52 אלף וזאת כאמור בעקבות אותם ביטולים שנגרמו כתוצאה מהירי האיראני לישראלי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו