מוקדם מהצפוי: יום לאחר ההודעה על השבת הטיסות בקו וינה-תל אביב, חברת התעופה ההונגרית וויז, אחת מחברות הלואו-קוסט הגדולות באירופה, הודיעה היום (שבת) כי כבר מיום שישי הקרוב תפעיל טיסות ישירות מתל אביב ללונדון. הטיסות ללונדון יהיו לשדה התעופה לוטון וחברת הלואוקוסט ההונגרית היא הראשונה להפעיל טיסות בקו זה מאז סגירת השמיים בעקבות הקורונה.
אנשי טיסות סודיות מסרו כי מחירי הטיסות ללונדון יהיו אטרקטיביים מאוד. לפי אתר החברה, טיסות הלוך וחזור ללונדון עם וויז יעלו, נכון לעכשיו, 240 שקלים בלבד - 120 שקלים לכיוון.
בריטיש איירווייז צפויה לחזור גם היא להפעיל טיסות ישירות בקו תל אביב-לונדון, היא תפעיל את הקו לנמל התעופה הגדול של בריטניה, הית'רו כבר מה-1 ביוני לפי לוח הטיסות המעודכן של החברה.
ההודעה יצאה יממה לאחר שהחברה הודיעה כי תחזור להפעיל טיסות בקו וינה-תל אביב החל מיום שישי הקרוב.
עוד בנושא:
• בשורה: וויז אייר חוזרת לישראל
• קנצלר אוסטריה: "יש לשקול חידוש הטיסות בין מדינות שמתגברות על המגפה"
• בבריטניה אופטימיים: טיסות מת"א ללונדון כבר במאי
דלתא, אייר קנדה, אייר באלטיק ואליטליה הודיעו גם הן שיחזרו להפעיל טיסות לישראל, חלקן בחודש יוני וחלקן ימתינו לחודש יולי. נכון לעכשיו, בישראל ובמדינות רבות ברחבי העולם אין אישור כניסה לתיירים. גם במדינות שמתירות לתיירים להיכנס לתחומן, על המבקרים להיכנס לבידוד במשך 14 ימים. ככל שהתפשטות הקורונה ברחבי העולם תלך ותדעך - ייתכן מאוד שכבר בקרוב נראה שינוי בהגבלות התיירות.
בתוך כך, קנצלר אוסטריה שוחח אתמול עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראשי מדינות נוספות, ביניהן צ'כיה, דנמרק וניו זילנד, במטרה לפתוח מעגל של מדינות שיאפשרו מעבר חופשי ביניהן ללא צורך בבידוד. מדובר במעגל מדינות שהצליחו להתמודד היטב מול התפשטות הנגיף.
ייתכן כי בימים הקרובים יודיעו חברות תעופה נוספות על החזרת הטיסות לישראל. גם אל על צפויה לחזור לפעילות חלקית כבר בקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו