"הכינו אותנו לכך שהטיסות לא יחזרו בקרוב"

עובדי אל על סיפרו ל"ישראל היום" כי קיבלו עדכונים לא רשמיים לפיהם בשל הקורונה ייתכן והמצב הנוכחי יימשך עוד חודשים • מה הן התחזיות הקודרות?

צילום: משה שי // צילום ארכיון

אף אחד לא יכול באמת לחזות מתי נחזור לטוס, איך זה יראה ולאן נורשה בכלל לטוס. עובדי אל על סיפרו בשיחות עם "ישראל היום" כי קיבלו עדכונים לא רשמיים לפיהם ייתכן והמצב הנוכחי יימשך עוד כמה חודשים, וכי לא ניתן לחזות מתי באמת תחזור חברת התעופה לפעילות.

הבוקר (ראשון) פורסם כי מנהלת באל על טענה בשיחות סגורות כי היא חוזה שהפעילות תשוב בחודש אוקטובר, אך בחברה ישנן לא מעט הערכות ותסריטים, חלקם חיוביים יותר וחלקם פחות. 

תזכורת - עובדי אל על מפגינים נגד ההנהלה // צילום: ועד עובדי אל על

בכירים באל על מודים כי עד שהחברה לא תחזור לפעילות שוטפת, העובדים לא יוכלו לחזור לעבודה. המשמעות היא שבמידה והתחזיות הקודרות אכן יתממשו, ייתכן כי רוב עובדי אל על לא יוחזרו לעבודה עד חודשי החורף. נכון לעכשיו, בחברה מפעילים טיסות בודדות וחלק קטן מהעובדים חזרו לפעילות.

עד לפני כחודש, ישראל נחשבה לאחת המדינות הבטוחות בעולם ואף הייתה חלק מהסכמים מבטיחים בהתהוות מול מדינות בטוחות כמו אוסטריה, ניו זילנד, קפריסין, צ'כיה ועוד. נכון לעכשיו, מדינות העולם סוגרות את שעריהן בפני אזרחי ישראל בזמן שלא מעט מהן פותחות את השערים לתיירות ממדינות בטוחות יותר. 

עוד בנושא:

המדינה בדרך להשתלטות על אל על

חברת אל על חוזרת לחיים?

מחדל: חולה בקורונה עלתה על טיסה מארה"ב

מדינות האיחוד האירופאי יפתחו את שעריהן כבר ביום רביעי הקרוב ל-14 מדינות בשלב הראשון ובהמשך ככל הנראה למדינות נוספות - ישראל מחוץ לרשימה, כמו גם ארה"ב, רוסיה וטורקיה. מי כן ברשימה? אזרחי מרוקו, אלג'יר, טוניסיה ואפילו סין במידה ותהיה הדדיות. 

אם חיפשתם תשובה לשאלה מתי בדיוק נוכל לחזור לטוס - אף אחד לא באמת יודע. ישנן תחזיות אופטימיות לפיהן לקראת חודש ספטמבר כבר נוכל לעלות על מטוסים ליעדים מסוימים וישנן כאמור תחזיות פסימיות לפיהן רק לקראת החורף תהיה אפשרות לבקר בחו"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר