בשורה לא נעימה לישראלים שמתכננים לטוס ליוון: לאחר שלפני כחודש אישרה יוון כניסה של 600 ישראלים בשבוע, שבועיים לאחר מכן הכפילה את המכסה ולאחרונה הסירה לגמרי את ההגבלות, ביוון צפויים להודיע כי יגבילו את כמות הישראלים שיוכלו להיכנס למדינה כבר מהימים הקרובים.
נכון לעכשיו לא ברור כמה ישראלים יוכלו להיכנס ליוון בו זמנית וההערכות נעות בין 3,000-5,000 ישראלים שיוכלו להיכנס ליוון בכל שבוע. נכון לעכשיו ישנם עשרות אלפי ישראלים שכבר הזמינו כרטיסי טיסה למדינה ולא ברור מה יוחלט לגביהם ומי יורשה לטוס ליוון.
מי שצפויות להפעיל את רוב הטיסות הן בעיקר ישראייר ובלו בירד היוונית. לפי ההחלטה הצפויה, שתי החברות יצטרכו להודיע ללא מעט נופשים כי אין להם אישור להיכנס למדינה וכי הם מבטלים את כרטיסי הטיסה שלהם.
לא ברור כיצד יחליטו ביוון מי יוכל להיכנס ומי לא. אם מדובר באפשרות של מי שיירשם ראשון באתר יזכה בכניסה הנכספת למדינה, זה יכול ליצור מצב של טיסות ריקות חלקית, מה שיהפוך את הטיסות ללא משתלמות לחברות התעופה. עובדה שכזאת יכולה לגרום לאיחוד טיסות ולשינוי תאריכי ושעות הטיסה של ישראלים רבים ליוון.
אם יחליטו ביוון שהכניסה תאושר לפי הנכנסים הראשונים, המשמעות היא שהטיסות המאוחרות בכל שבוע עשויות להתבטל, בהתאם לקצב ההזמנות ולכמות הישראלים שצפויים להגיע למדינה באותו השבוע. במקביל, ישראלים רבים כבר הזמינו טיסות ובתי מלון בנפרד ולא כחלק מחבילה, ועשויים לספוג הפסד כלכלי לא קטן בעקבות ההחלטה.
ביוון עוקבים אחרי קצב ההדבקה בישראל בדאגה וזאת הסיבה שצפויים להכריז על ביטול הכניסה החופשית והגבלת כמות התיירים שתיכנס למדינה. אתמול פרסמנו כאן לראשונה על הוצאתה הצפויה של קרואטיה מרשימת המדינות הירוקות, מה שיצמצם את אפשרויות החופשה של הישראלים למדינות ירוקות ליוון ובולגריה בלבד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו