גלי כנרת | צילום: נועם פריסמן

טבריה פינת ירושלים

מלון "גלי כנרת" אירח בשנים הראשונות של המדינה את כל הסלבס של אותה התקופה, אך מאז הוזנח • לפני חודשים ספורים הוא נפתח מחדש, משופץ ומפואר, עם תוספת מרשימה: מסעדה בראשות השף אסף גרניט • אל תפספסו

מלון "גלי כנרת" בטבריה היה ה-מקום שכולם דיברו עליו אי שם בתקופת הקמת המדינה. הוא נחשב לאחד מבתי המלון היוקרתיים שיש מאז שהוקם בשנת 1946, התארחו בו פוליטיקאים ואישי ציבור רבים בהם גם דוד בן גוריון, רבין, פרס ואפילו פוליטיקאים שהגיעו מחו"ל לטייל בצפון. עם השנים, כמו העיר עצמה, הוזנח גם המלון עד שלבסוף נסגר.

לפני כשנתיים הוא נרכש על ידי רשת המלונות "ישראל קנדה" ששיפצה את המלון בהשקעה של עשרות מיליונים ופתחה אותו בדצמבר האחרון בגרסה הרבה יותר מפוארת, עם בריכה על שפת הכנרת, חוף פרטי ועוד שינויים מקצה לקצה כאשר הדבר היחיד שנשאר זהה הוא המבנה המקורי של המלון.

גלי כנרת, צילום: נועם פריסמן

עם כל הכבוד לכל השינויים הנ"ל, גולת הכותרת כאן היא החיזוק הקולינרי שהגיע למלון, שהעביר את כל ה"סמכות" הקולינרית בו לקבוצת "מחניודה" של השפים אסף גרניט ואורי נבון. במוקד, כמובן, מסעדת "לוטה" החדשה והיוקרתית הקרויה על שמה של מקימת המלון לוטה אייזנברג, אך מדובר פה על קבוצה קולינרית שאחראית לכל הארוחות במלון, כולל ארוחת הבוקר ושאר הפתעות, דבר שקורה לראשונה בישראל.

לא תמצאו כאן מפיות באוויר וטירוף כמו במסעדת האם, בכל זאת, בית מלון, אך "אווירת המחנה" נשמרת, הצ'ייסרים עם הערק נמזגים וגם הצעקות וההתלהבות. בשורה שתשמח רבים היא היותה של המסעדה כשרה, אך הטעמים בה כל כך חריגים בנוף המסעדות באזור ומומלצים גם לכאלו שנמנעים מכשרות.

התפריט נבנה כולו על טהרת חומרי גלם שרובם הגדול מגיע ממגדלים וחקלאים צפוניים, קטנים וגדולים. מי שאמון עליו הוא השף המוכשר אליעד דנון ש"נמשך" לקבוצה על ידי גרניט לאחר שהשתתף ב"משחקי השף", בעברו היה הסו שף של מסעדת משייה תחת יוסי שטרית ועבד גם תחת מאיר אדוני.

האופי הירושלמי בולט בתפריט ובטעמים מהרגע הראשון. אם תהיתם איך נראית ארוחת בוקר של "מחניודה", בטח לא תופתעו לגלות שהתפריט כולל מנות כמו קובלה בנדיקט עם מנגולד, מנה בשם "ביצים כמו שאתם רוצים", סלט "מה שמצאנו בשוק", שקשוקה טבריינית ומנה בשם "ערימה של תימנים" הכוללת פנקייק לחוח, מייפל, קרם פרש ופרי.

תפריט הערב מפתה לא פחות. בגזרת הראשונות נמצא מנת "חציל coal office", הומאז' למנה מהמסעדה הלונדונית של הקבוצה, סרדין כנרת, ברזאולה טבריינית וקיגל כרוב שהופך אט אט למנת דגל במקום. בעיקריות הקו הטברייני ירושלמי נשמר עם מנות דוגמת פילה פורל על הפלנצ'ה עם קרם שומר, בלוטין עוף ושפע נתחים על הגריל תוצרת רמת הגולן. לקינוח, אם יישאר לכם מקום, תוכלו להנות מסוטלץ', כנאפה "של שקרנים" וברולה שוקולד וזעתר. אם כל הרשימה הזו לא גרמה לכם להיכנס לאוטו ולנסוע לטבריה, אנחנו לא יודעים מה כן.

מלון גלי כנרת, אליעזר קפלן 1, טבריה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...