פרצת המדינות האדומות: נוסעים מתחמקים מבידוד

תיירים שוכרים רכב ונוסעים, או בכלל קונים כרטיס טיסה המגשר למדינת היעד האדומה • ובארץ: לא בודקים את הדרכונים • ברשות האוכלוסין טוענים: "עורכים בדיקה בלי להטריד נוסעים"

נתב"ג (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ'

ממשלת ישראל הכריזה על כ־70 מדינות ברחבי העולם כעל מדינות אדומות. המשמעות היא שאסור לטוס אליהן בלי אישור של ועדת חריגים, ושכל מי שחוזר מהן מחויב בבידוד מלא בחזרה לישראל, גם מחוסנים ומחלימים. עם המדינות שהוגדרו כאדומות ניתן למנות את ארה"ב, איחוד האמירויות, גרמניה, איטליה, צרפת, ספרד, פורטוגל ועוד שורה של מדינות משמעותיות מאוד ואהובות על התיירים הישראלים.

למרות ההגבלה, לא מעט ישראלים פיצחו את השיטה שלפיה הם מגיעים למדינות אדומות, מבלים בהן וחוזרים ללא צורך בבידוד בישראל, בלי קנס ובלי שאף אחד יידע על כך. אז איך עובדת השיטה? נכון לעכשיו, יש עשרות מדינות שעדיין פתוחות לתיירים ישראלים וניתן לטוס אליהן בלי אישור ועדת חריגים או קנס. בין המדינות שעדיין פתוחות: הולנד, יוון, רומניה, מקסיקו, תאילנד, קרואטיה, פולין, קפריסין, בולגריה, אוסטריה, צ'כיה ועוד.

תזכורת: "בריטניה, דנמרק ובלגיה יוכרזו כמדינות אדומות" // קרדיט: יוני ריקנר

לא מעט תיירים ישראלים טסים לאחד מאותם יעדים שעדיין מותר לטוס אליהם, ומשם נפתחות בפניהם שתי אפשרויות - הראשונה היא לשכור רכב ובאמצעותו לעבור לאחת המדינות השכנות - לדוגמה, נחיתה באוסטריה תאפשר נסיעה פשוטה ומהירה לגרמניה, לאיטליה לוהונגריה; נחיתה בהולנד תאפשר מעבר לגרמניה, לבלגיה ואפילו לצרפת, אם מוכנים לנסוע קצת יותר רחוק. יש לא מעט אפשרויות דרך לא מעט מדינות, וכאמור, ישראלים מנצלים אותן, ואין דרך לגלות זאת.

אפשרות נוספת היא בטיסה - יש ישראלים שנוחתים במדינה מותרת, לוקחים את המזוודות וכביכול יוצאים למדינה המותרת. הם מזמינים מראש טיסות מהמדינה הכתומה למדינה אדומה (הטיסות לא מוגדרות כטיסות קונקשן מישראל, כי כך ניתן לגלות את היעד הסופי כבר בנמל התעופה בישראל) - הם פשוט "מפרקים" את הטיסות למדינה כתומה וממנה, בכרטיס טיסה נפרד לגמרי,
למדינה אדומה.

בכניסה לארץ, נכון לעכשיו, לא בודקים את החותמות בדרכונים של כל מי שנכנסים לארץ, כך שאם לא קורה משהו חריג, אותם ישראלים יכולים לחזור מהמדינה האדומה למדינה הכתומה וממנה לקחת טיסה לישראל. כך, בעצם, הם יכולים לטוס למדינה אדומה בלי לקבל קנס ובלי לחזור לבידוד מלא - והכל מתחת לאף של הרשויות בישראל.

"יש מגוון אמצעים"

מרשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "יש מגוון אמצעים לבדוק זאת. ראשית, כל המגיעים ממדינות אדומות - מה שמובן מאליו. מעבר לכך, יש לנו מגוון אמצעים לבדוק את הנושא, מבלי שנטריד את כלל הנוסעים. הבדיקה מוכוונת לאוכלוסיית יעד וזה נותן תוצאות טובות". אולם, ברשות האוכלוסין סירבו לבקשת "ישראל היום" לפרט מהם האמצעים שבהם הם משתמשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר