זעם רב בטיסה של חברת התעופה האמריקנית "דלתא" מניו יורק שבארצות הברית לישראל: החברה חילקה אתמול (רביעי) גלידת "בן אנד ג'ריס" שמיוצרת בארה"ב, שהודיעה בשבוע שעבר על הפסקת מכירת מוצריו "בשטחים הפלשתיניים הכבושים", כלומר ביהודה ושומרון.
רבים מהנוסעים נפגעו מהמעשה, ובמחאה על חלוקת הגלידה החליטו להשיב אותה בחזרה לדיילים.
אחת הנוסעות בטיסה הייתה ד"ר ענת ברקו, לשעבר ח"כית מטעם הליכוד, שנסעה עם בן משפחתה, וסיפרה: "לאחר חלוקת הגלידה, רבים מחו על חלוקה של מאכל מיצרן שמחרים את יהודה ושומרון. גם אני מחיתי והחזרתי את הגלידה שלי. בשלב זה, הדיילים הישראלים אמרו בעצמם להנהלת החברה כי מדובר בדבר לא ראוי שייצור זעם בקרב הנוסעים, אך הם בכל זאת חילקו את הגלידה בסופו של דבר". עם זאת, ביקשה ברקו לציין: "למרות התקרית עם הגלידה טיסת 'דלתא' הייתה מצוינת, והדיילות והדיילים נתנו שירות נפלא".
לדברי ברקו, כמה מהנוסעים הישראלים לא רק הגיבו בזעם על המעשה, אלא גם הודיעו כי ישלחו מכתבים לחברה במחאה עליו: "לא רק שהחזרתי את המנה, אלא גם צילמתי את האירוע כדי שהחברה לא תוכל להכחיש שהוא אירע בכלל".
חברת הכנסת לשעבר סיכמה את האירוע: "זו הייתה תחושה קשה מאוד, והיה זעם גדול מאוד במטוס. 'דלתא' צריכה לתת על כך את הדעת ולהסביר את ההחלטה התמוהה הזו".