הנשיא ובעל השליטה של חברת מטא (לשעבר פייסבוק), מארק צוקרברג, הודיע שיבטל את תוכנית "הגיוון והשוויון" (DEI), אותה ביקר הנשיא הנבחר של ארה"ב, דונלד טראמפ, בחריפות בעבר. הצעד מגיע לאחר ש"מטא" הודיעה שתבטל את בדיקת העובדות שלה ולאחר שדווח בארה"ב שחברת הענק מתכננת לתרום מיליון דולר לקרן ההשבעה של טראמפ.
במזכר פנימי שנשלח לעובדי החברה ברחבי העולם הסבירה סמנכ"לית משאבי האנוש של מטא, ז'אנל גייל, את הרקע להחלטה. "הנוף המשפטי והמדיניות סביב מאמצי גיוון, שוויון והכללה בארצות הברית משתנה". גייל התייחסה להחלטות האחרונות של בית המשפט העליון האמריקני, שלדבריה מסמנות שינוי בגישה כלפי תוכניות אלה.
במסגרת השינוי המשמעותי, החברה תפרק את צוות ה-DEI ותשנה את מדיניות הגיוס והעבודה עם ספקים. "המונח DEI הפך לטעון מכיוון שיש המאמינים שהוא מרמז על העדפה של קבוצות מסוימות על פני אחרות", הסבירה גייל במזכר.
בעקבות השינוי, מנהלת הגיוון הראשית של החברה, מקסין וויליאמס, תועבר לתפקיד חדש שיתמקד ב"נגישות ומעורבות". בנוסף, החברה תפסיק לדרוש ממנהלים לחפש מועמדים מקבוצות בתת-ייצוג ותבטל את המאמצים לגיוס ספקים בבעלות מיעוטים.
"אנחנו בונים את הצוותים הטובים ביותר עם האנשים המוכשרים ביותר", הדגישה גייל. "במקום תוכניות שוויון והכללה, נפתח תוכניות שיתמקדו ביישום פרקטיקות הוגנות ועקביות למיתון הטיות עבור כולם, ללא קשר לרקע שלהם".
צעד זה מצטרף לשורת שינויים משמעותיים בחברה, שמבקרים טוענים כי נועדו לרצות את הימין האמריקני מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות בנובמבר. כאמור, מוקדם יותר השבוע הודיעה מטא על סיום תוכניות בדיקת העובדות של צד שלישי בארה"ב ועל שינויים במדיניות התוכן, שיאפשרו פרסום תכנים שנאסרו בעבר בפלטפורמות החברה.
נזכיר כי צוקרברג, שהוא גם בעל השליטה במטא, פרסם סרטון ובו הודעה שמטא מיישרת קו עם X (לשעבר טוויטר) של אילון מאסק. הפלטפורמה תצמצם את מנגנון בדיקת העובדות, תפחית את הסרת התכנים הפוגעניים, כדי "לאפשר חופש דיבור" ותחזור להמליץ על תכנים פוליטיים "כי זה מה שהציבור מתעניין בו".
בנוסף, צוקרברג הודיע כי מטא תכניס לשימוש הערות קהילתיות (Community Notes) כתחליף לבדיקת העובדות. כמו כן, כדי להתמודד עם הטענה שבודקי העובדות שלה מוטים פוליטית, היא תעביר את היחידה כולה לטקסס. "עשינו יותר מדי טעויות, היתה יותר מדי צנזורה", התוודה צוקרברג.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו