במסגרת פעילות של שירות הביטחון הכללי בשיתוף ימ"ר מרכז של משטרת ישראל, נעצר לפני כשלושה שבועות תושב קלנסאווה, לאחר שחזר מסוריה – שם נכלא ועונה, לאחר שניסה להצטרף לשורות אחד הארגונים הפועלים במדינה.
צילום: רועי קסטרו | צילום: רועי קסטרו
יוסף יעקב מחמד נצראללה, בן 20, הודה בחקירתו בשב"כ כי ב-18 באפריל אשתקד יצא לירדן ומשם המשיך לסוריה, במטרה להצטרף ללחימה באחד מארגוני הג'יהאד הפועלים בזירה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
נצראללה נעצר על ידי כוחות הביטחון הסורים מספר שעות לאחר שחצה את הגבול לתוך סוריה.
מאז שנעצר ועד ששוחרר, עבר בסוריה חקירות רבות במהלכן נדרש למסור מידע אודות מתקנים ביטחוניים ישראלים. כמו כן עונה קשות לאורך תקופת חקירתו על ידי חוקריו הסורים.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: ניסה לעזור לבנו, ונדרס למוות
נצראללה נעצר במעבר נהר הירדן ב-19 בדצמבר. הוא הגיע חזרה לישראל ימים ספורים לאחר שחרורו כשהוא במצב בריאותי רעוע. יודגש כי חקירתו בשב״כ החלה לאחר בדיקה רפואית מקיפה.
משירות הביטחון הכללי נמסר כי התופעה של יציאת ערבים ישראלים לסוריה הינה תופעה מסוכנת ביותר, שכן הזירה הסורית רוויה בפעילות של גורמים עוינים למדינת ישראל, בדגש על פעילי ג׳יהאד עולמי. "אותם ערבים ישראלים שיוצאים לזירה זו עוברים אימונים צבאיים ונחשפים לאידיאולוגיה ג'יהאדית קיצונית, וקיים חשש כי ינוצלו על ידי גורמי הטרור במדינה הן לטובת ביצוע פעילות צבאית נגד מדינת ישראל והן כמקור להשגת מידע על יעדים בישראל. כמו כן, קיים חשש אמיתי שהיוצאים לסוריה יפלו בשבי כוחות הביטחון התומכים באסד, יכלאו בתנאים קשים, יעונו קשות ויואשמו בריגול מטעם ישראל", נמסר.
היום הוגש נגד הצעיר כתב אישום בבית משפט השלום בכפר סבא.