חולמים לטוס למאדים? לנאס"א יש הצעה מעניינת עבורכם

סוכנות החלל האמריקנית הודיעה כי היא מחפשת אנשים למשימת סימולציה של שנה, שתדמה את החיים על כוכב הלכת האדום • תנאי הקבלה כמובן, מאוד דורשניים וכוללים העדפה לבעלי תארים מדעיים • מדור טכנו כבר התחיל לארוז

הדמייה של מושבה אנושית ראשונה על מאדים. . צילום: אי.אף.פי

אם אי פעם רציתם לבקר במאדים, לנאס"א יש הצעה מאוד מעניינת בשבילכם (זאת אומרת אם אתם עומדים בכל תנאי הסף הנדרשים). לפני שאתם מתלהבים – לא מדובר על טיסה למאדים עצמו, אלא על סימולציה כאן על כדור הארץ, שתדמה חיים על פני כוכב הלכת האדום למשך כשנה.

סוכנות החלל האמריקנית הודיעה כי היא מחפשת מתנדבים למשימת סימולציה שמטרתה לבדוק את ההשפעות הפסיכולוגיות והבריאותיות של שהייה ארוכה בחלל העמוק על צוותים אנושיים. מדובר במחקר שני מסוגו שעורכים בנאס"א, זאת לאחר שצוות ראשון של מתנדבים כבר החל סימולציה דומה בחודש יוני האחרון.



במקרה של משימת מאדים, הנקראת Crew Health and Performance Exploration Analog או CHAPEA, המטרה היא לדמות את סביבתו של כוכב הלכת האדום באמצעות שהייה במעבדה מיוחדת ומשימות שעל חברי הצוות לבצע במשך קצת יותר משנה.

התנאים: להיות אמריקנים בריאים ומשכילים

"נאס"א מחפשת אנשים בריאים וחדורי מוטיבציה. אזרחים אמריקניים או תושבי קבע שאינם מעשנים, בגילי 30 עד 55, הבקיאים באנגלית ומסוגלים לתקשר באופן יעיל עם חברי הצוות וחדר הבקרה", נמסר בהודעת הסוכנות. "למועמדים צריך להיות רצון עז להרפתקאות ייחודיות ומתגמלות ורצון לתרום לעבודתה של נאס"א, זאת במטרה להתכונן למסע האנושי הראשון למאדים".

הדמיה של חלליות Starship ומושבה על מאדים. אולי נזכה לראות את זה בימי חיינו., צילום: SpaceX

לפי הדיווח, מטרתה של נאס"א היא לגייס אנשי צוות שיהיו דומים מבחינת יכולות וידע לצוות האסטרונאוטים שייצא למשימה האמיתית מתישהו בעתיד הקרוב. בהתאם, בסוכנות הודיעו כי הם מחפשים קודם כל אנשים בעלי תואר שני מדעי בתחומים כמו ביולוגיה, מתמטיקה והנדסה, כמו גם טייסים עם ניסיון של לפחות 1,000 שעות טיסה.

התמודדות עם אתגרים קשים

צוות המשימה החדש צפוי להיכנס למעבדת הניסוי בחודשי האביב של 2025 וצפויים כאמור להישאר שם שנה שלמה. אמנם מדובר בתפקיד בתשלום מלא, אך זו לא צפויה להיות משימה קלה. אנשי הצוות צפויים להתמודד עם אתגרים שיידמו את הסביבה הקשה בחלל, הכוללים לפי נאס"א "משאבים מוגבלים, כשלים בציוד, עיכובים בתקשורת וגורמי לחץ סביבתיים אחרים".

במקביל, צפויים משתתפי הסימולציה להתמודד עם משימות יום יומיות שעל האסטרונאוטים יהיה לבצע בשגרה כמו "הליכות חלל מדומות, פעולות רובוטיות, תחזוקת בתי גידול, פעילות גופנית וגידול יבולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר