לפי מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת בריסטול ילדים שצורכים דגים באופן קבוע עשויים להיות יותר חברותיים ומנומסים, בעוד אלה שאינם צורכים דגים כלל נוטים יותר להפגין התנהגות חברתית תת-אופטימלית, כולל אנוכיות וידידותיות פחותה. הממצאים פורסמו בכתב העת European Journal of Nutrition.
במסגרת המחקר ארוך הטווח, חלק מפרויקט "ילדי שנות ה-90", נותחו נתונים מכמעט 6,000 משתתפים כדי לחקור את ההשפעות הקוגניטיביות וההתנהגותיות הפוטנציאליות של צריכת דגים. המחקר עקב אחר הבריאות וההתפתחות של ילדים והורים במשך מספר עשורים. לצורך הממחקר גוייסו יותר מ-14,500 נשים הרות בין אפריל 1991 לדצמבר 1992.
בגיל שבע נמצא כי ילדים שלא צרכו דגים היו בעלי סיכוי גבוה ב-35% להפגין התנהגות חברתית תת-אופטימלית בהשוואה לאלה שצרכו לפחות 190 גרם דגים בכל שבוע. התנהגות פרו-חברתית כוללת אינטראקציות ידידותיות, אלטרואיזם ושיתוף.
ד"ר קרוליין טיילור, עמיתת מחקר בכירה באוניברסיטת בריסטול, הדגישה את חשיבות הממצאים. "המחקרים הקודמים שלנו הראו שאכילת דגים במהלך ההריון בבריטניה יכולה להשפיע באופן חיובי על התפתחות הילד" אמרה טיילור. לדבריה הממצא היה נכון גם במדינות שבהן צריכת הדגים גבוהה באופן יחסי.
המחקר חשף ש-7.2% מהילדים לא אכלו דגים בכל שבוע, בעוד ש-63.9% צרכו בין 1 ל-190 גרם בשבוע. רק 28.9% מהילדים צרכו יותר מ-190 גרם דגים בשבוע - יותר משתי מנות לשבוע.
החוקרים לא מצאו קשר בין אכילת דגים ואינטליגנציה.
מקלות דגים ומוצרי דגים מצופים היוו 46% מסך צריכת מאכלי הים הממוצעת בקרב הילדים. נתונים אלו מצביעים על כך שאפילו מוצרי דגים מעובדים עשויים לתרום לתוצאות התנהגותיות חיוביות.
שירות הבריאות הלאומי בבריטניה (ה-NHS) ממליץ להורים לתת לילדים לפחות שתי מנות דגים בשבוע, כולל מנה אחת של דגים שומניים. עם זאת השירות מזהיר שבנים לא צריכים לאכול יותר מארבע מנות ובנות לא יותר משתיים בגלל מזהמים פוטנציאליים.
"אנחנו מקווים שהממצאים יעודדו הורים לתת לילדיהם את ההתחלה הטובה ביותר האפשרית בחיים" אמרה טיילור. "העדויות לקשר בין צריכת דגים להתפתחות התנהגותית טובה יותר ברורות" היא הוסיפה.
חומצות שומן אומגה-3, סלניום ויוד, שנמצאים בשפע בדגים, ידועים בתועלת לתפקוד מוחי ולבריאות הכללית.