לפי עדכון מדצמבר, הקוטב המגנטי הצפוני של כדור הארץ ממשיך בתנועתו לכיוון סיביר. במהלך שני העשורים האחרונים הואצה התנועה של הקוטב המגנטי לכיוון רוסיה.
"חברות תעופה גדולות צריכות לעדכן את תוכנת הניווט של כל הצי שלהן, ובמערכות הצבאיות של נאט"ו, מגוון של מכשירים שונים ופתרונות ניווט מורכבים צריכים להתעדכן", ציין הגיאופיזיקאי ויליאם בראון.
מאז גילויו ב-1831 על ידי החוקר הבריטי סר ג'יימס קלארק רוס בצפון קנדה, כ-1,610 קילומטרים דרומית לקוטב הצפוני האמיתי, הקוטב המגנטי הצפוני נע בהתמדה. במהלך 200 השנים האחרונות, השדה המגנטי של כדור הארץ נחלש בכ-9%, עם שינויים בחוזקו במקומות שונים - השדה המגנטי בקנדה נחלש, ואילו בסיביר הוא מתחזק.
מדענים מייחסים את תנועת הקוטב המגנטי הצפוני לשינויים בזרימת הברזל בליבה החיצונית של כדור הארץ, אך שינויים אלו עדיין אינם מוסברים במלואם.
היסטורית, השדה המגנטי של כדור הארץ הציג שינויים דרמטיים יותר מהתנועה שהוא מציג בעשורים האחרונים. היפוך קטבים מגנטיים, שבהם הקטבים המגנטיים הצפוני והדרומי החליפו מקומות התרחשו פעמים רבות בהיסטוריה של כדור הארץ. ההיפוך המגנטי המשמעותי האחרון התרחש לפני כ-750,000 עד 780,000 שנה.
השינויים הנוכחיים במיקום הצפון המגנטי לא צפויים להשפיע על מדידות במצפנים פרטיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו