צוקרברג. צילום: אי.אף.פי

"הטרדות, שנאת נשים ודרישות מופרכות מעובדים": בכירה לשעבר חושפת את הכביסה המלוכלכת של פייסבוק

ספר חדש בשם "אנשים חסרי זהירות", שנכתב על ידי מנהלת שעבדה בחברה מבקש להציג במערומיהם את ראשי ענקית הטכנולוגיה • מה עשה מארק צוקרברג כדי שהחברה תפעל בסין? מה הייתה דעתו על הפצת ביטויי שנאה וגזענות ברשת החברתית שלו? ואיך שריל סנדברג התנהגה לאימהות עובדות במשרד? • יהיה מעניין

ספר חדש ומסקרן צפוי להרעיש את עולם הטכנולוגיה עם חשיפות מרתקות על ההתנהלות הפנימית של ענקית הרשתות החברתיות מטא (לשעבר פייסבוק) וראשיה. הספר "אנשים חסרי זהירות: סיפור על כוח, תאוות בצע ואיבוד ערכים" (Careless People), שיראה אור בשבוע הבא, נכתב על ידי שרה וין-ויליאמס, לשעבר מנהלת מדיניות ציבורית גלובלית בפייסבוק, שעזבה את החברה בשנת 2018.

על פי הודעת ההוצאה לאור של הספר, "'אנשים חסרי זהירות' לוקח את הקוראים אל תוך חדרי הישיבות של מטא, למטוסים הפרטיים ולפגישות עם ראשי מדינות. הוא חושף את תאוות הבצע של ראשי החברה, את דרך קבלת ההחלטות שלהם ואת סדר העדיפויות המוטה של המנהלים מארק צוקרברג, שריל סנדברג וג'ואל קפלן". 

כריכת הספר החדש על מטא, צילום: יח"צ

על פי ההודעה, וין-ויליאמס מציירת דיוקן של הנהלת החברה כבני אדם "פגומים עמוקות, אנוכיים, שמגלים אדישות מוחלטת למחיר שאחרים עלולים לשלם עבור הצלחתם האישית".

בין השאר, וין-ויליאמס תיארה בפירוט את מאמציו של צוקרברג לאפשר לפייסבוק לפעול בסין ואת מאמציה שלה לגרום לחברה לפקח על דברי שנאה ומידע מוטעה ברשתות החברתיות.

הספר יכלול גם "תיאורים מזעזעים של הטרדות במקום העבודה, של שנאת נשים בחברה ושל הדרישות המפרכות וההשפלות של אימהות עובדות, שהתרחשו באותה תקופה ששריל סנדברג זכתה להכרה בינלאומית על עידוד נשים 'להתקדם' ו'להוביל' במקומות העבודה", מבטיחה ההוצאה.

סמנכ"לית התפעול לשעבר של מטא/פייסבוק, שריל סנדברג. "השפלה של אימהות עובדות", צילום: איי.אף.פי

הספר צפוי לעורר עניין רב בתעשיית הטכנולוגיה ובקרב מיליוני המשתמשים בפלטפורמות של מטא ברחבי העולם, כולל בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...