מסביב לעולם ב-50 אלף ק"מ: מטא תקים את הכבל התת-ימי הארוך ביותר בתבל

פרויקט ווטרוורת' יחבר בין ארה"ב, הודו, דרום אפריקה וברזיל • החברה: "הפרויקט יאפשר שיתוף פעולה כלכלי נרחב יותר ויקדם הכללה דיגיטלית"

מנכ"ל מטא מארק צוקרברג. "קישוריות מובילה בתעשייה". צילום: אי.פי

חברת מטא, הבעלים של פייסבוק, אינסטגרם ו-ווטסאפ, הכריזה על תוכנית להקמת כבל תת-ימי באורך של 50 אלף קילומטרים שיקיף את העולם. הכבל, שזכה לשם "פרויקט ווטרוורת'" (Project Waterworth), יחבר בין ארה"ב, הודו, דרום אפריקה, ברזיל ואזורים נוספים, ויהיה הכבל התת-ימי הארוך ביותר בעולם עם השלמתו. זה יהיה גם הכבל הארוך ביותר שמשתמש במערכת של 24 סיבים, המעניקה לו קיבולת גבוהה יותר.

לדברי מטא, הכבל החדש יספק "קישוריות מובילה בתעשייה" לחמש יבשות עיקריות ויסייע בתמיכה בפרויקטי הבינה המלאכותית של החברה. "פרויקט זה יאפשר שיתוף פעולה כלכלי נרחב יותר, יקדם הכללה דיגיטלית ויפתח הזדמנויות להתפתחות טכנולוגית באזורים אלה", נמסר בפוסט בבלוג של החברה.

מסלול הכבל התת-ימי כפי שמוצג בבלוג החברה, צילום: מטא

מרוץ הענקיות לשליטה בתשתיות האינטרנט

על פי נתוני חברת המחקר TeleGeography, כיום קיימות יותר מ-600 מערכות כבלים תת-ימיות ידועות ברחבי העולם. לפי הערכות, יותר מ-95% מתעבורת האינטרנט העולמית עוברת דרך כבלים תת-ימיים. פרופ' וילי להדונווירטה מהמכון לאינטרנט באוקספורד אמר ל-BBC כי "בעשור האחרון חל שינוי, כאשר הכבלים הללו מונחים יותר ויותר על ידי חברות טכנולוגיה גדולות", בניגוד לעבר בו הכבלים הונחו ומומנו על ידי קבוצות גדולות של חברות תקשורת לאומיות.

על פי ההודעה של מטא, הכבל יונח בעומק של עד 7,000 מטרים ויעשה שימוש בשיטות הטמנה משופרות באזורי סיכון גבוה, כמו מים רדודים ליד החוף, כדי למנוע נזק מעוגני אוניות ומפגעים אחרים. פרופ' להדונווירטה ציין כי נתיב הכבל נראה כמתרחק מהמסלולים המסורתיים, למשל על ידי דילוג על אירופה וסין והימנעות מאזורי מתיחות בינלאומית בתעלת סואץ ובים סין הדרומי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר