כשבארסה נתנה קונצרט בברנבאו וניצחה 0:4, האופוריה השתלטה על חדר ההלבשה שלה בזמן שהביקורות והספקות הגיעו לריאל מדריד. חודש אחרי הקלאסיקו, בארסה הפסידה אמש (ראשון) עוד פעם בבית מול קבוצת תחתית (ראיו, ולפני כמה ימים לקאדיס), נמצאת במרחק של 15 נקודות מריאל וכבר הודחה מהליגה האירופית אחרי שהפסידה מול איינטרכט בקאמפ נואו שנראה כמו האצטדיון בפרנקפורט.
יש הרבה סיבות שמסבירות את הנפילה המפוארת של בארסה של צ'אבי אחרי שהמאמן הצליח לשקם אותה גם בצורה מפוארת. מעבר להשפעה הפסיכולוגית הקטלאנית, אפשר לראות איך ריאל אחרי ההשפלה בקלאסיקו, הצליחה לא רק לנצח את המשחקים בליגה - אלא להגיע לחצי גמר הצ'מפיונס.
יש כאלה שיזכרו בצדק שאתמול השופט לא שרק פנדל ברור לגאבי, אבל זה לא מסביר שבפעם הראשונה בהיסטוריה בארסה מפסידה בבית שלושה משחקים ברציפות בעונה אחת.
אם מישהו רוצה להיות נדיב עם הקבוצה, הוא יוכל לדבר על הפציעה של פדרי. כשהוא משחק ובעיקר כשהוא לא, הקשר מוכיח שהוא השחקן הכי חשוב של המועדון. הנתונים לא משקרים. בליגה, בארסה עם פדרי ניצחה עשרה משחקים וסיימה עוד שניים בתיקו. בלעדיו, ניצחו שמונה משחקים, סיימו שבעה בתיקו וספגו שישה הפסדים. בסוף, העובדה שכל היריבות עושות בונקר והשוערים שלהן הם בדרך כלל השחקנים הכי טובים במשחק, לא מסבירות שום דבר כי ככה זה היה כמעט תמיד.
לבארסה אין הגנה (לאראוחו ואלבה אין מחליפים), בוסקטס ודה יונג עוברים תקופה רעה, "אפקט האדמה" התמוגג, ודמבלה, איי דמבלה. הצרפתי משחק יותר טוב בעונה החמישית שלו בברצלונה כי הוא משחק ולא פצוע אבל כמעט כל המהלכים שלו מסתיימים בלא כלום. הוא מהיר וכשרוני אבל לא משפר את הקבוצה. בתקופת הפוסט מסי, עדיין חסר מנהיג שמכריע משחקים.
"זאת המציאות שלנו וגם הכדור לא רוצה להיכנס לרשת" אמר צ'אבי בגרסה הכי פסימית ועצובה מאז שהגיע כמושיע. בעצם המילים שלו מזכירות קצת את האיש שהחליף - רונאלד קומאן.
בינתיים, התקשורת והאוהדים לא מטיחים ביקורת קשה על צ'אבי. לא כי הוא אגדה אלא כי אוהבים את המסר שלו ובעיקר את הסגנון שהוא רוצה ליישם. כמאמן בארסה יש לו 53% מניצחונות. אבל, יש "אבל" ענק.
אם בארסה לא מצליחה להישאר בארבעת המקומות הראשונים (היום היא במקום השני כשחסרים חמישה מחזורים), היא לא להיות בצ'מפיונס בעונה הבאה וזה יהיה כישלון היסטורי. בלי זה, כלומר בלי כסף שייכנס לקופה המרוקנת של המועדון, יהיה קשה מאוד לחזק את הקבוצה בקיץ.
לבארסה יש ילדים כישרוניים שהם העתיד של נבחרת ספרד אבל הם חייבים שלד חזק כדי לבנות קבוצה שתחזור להיות הגדולה באירופה. היום היא כלי שבור.
עכשיו, לברצלונה רק נשאר להשיג את המינימום שזה בעצם המקסימום. כלומר, המטרה "הצנועה" של להעפיל לליגת האלופות. וכמובן להתפלל שאחד הסמלים שלה, פפ גווארדיולה, ימנע מריאל להגיע לגמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו