1. המפעל האירופי האחרון שנפתח העונה הוא היורוקאפ שמתחיל הערב (שלישי), ללא הקבוצות הישראליות שהתנתקו מהמפעל ועברו לליגת האלופות של המתחרה הגדולה, פיב"א. בארבע העונות האחרונות מאז שהפועל ירושלים עברה לליגת האלופות, היתה רק עונה אחת של משתתפת ישראלית - מכבי ראשל"צ. מנגד, תהיה במפעל נציגות מכובדת של שחקנים ישראלים.
תומר גינת וקבוצתו השאפתנית והמחוזקת לבלואה מטרופוליטנס, ים מדר בפרויקט הגדול של ז'לימיר אוברדוביץ', וגל מקל באנדורה. שלוש הקבוצות שובצו באותו בית, ויהיו לא מעט דרבים ישראליים.
2. המפעל המשני של היורוליג, שסומן גם כמפעל השני בחוזקו באירופה, חווה כרסום במעמדו. היורוקאפ נפגע מקצועית ותדמיתית, עקב עזיבת כמה מועדונים חשובים לטובת ליגת האלופות. בין "העורקות" - ריטאס וילנה, גלאטסראיי, דרושפאקה, טופאש בורסה, והעונה גם מלאגה.
הקבוצות הספרדיות, בניגוד לעבר, מגיעות לליגת האלופות ברצון, והעונה ישחקו שם לא פחות מארבע כאלה. כל זה פתח מחדש את הדיון לגבי מי המפעל השני בעוצמתו ביבשת. למרות שבידו של היורוקאפ הקלף הגדול - רק דרכו אפשר להגיע ליורוליג (שתי הפיינליסטיות) - התנהל פה קרב תדמיתי גדול.
העונה הזו, היורוקאפ קיבל מתנה גדולה, אולי שובר שוויון - ז'לימיר אוברדוביץ'. ברגע שמאמן־העל החליט שהוא מוותר על היורוליג לטובת פרטיזן בלגרד, זה יצר תנופה אדירה למפעל ועניין גדול. זה לא רק שמאמן כזה מגיע לאמן ביורוקאפ, זה גם כוח המשיכה האדיר שלו, שהביא לכך שבנה קבוצה חזקה עם שחקני יורוליג, שרק בגללו החליטו לא לשחק במפעל הבכיר. ז'ליקו בשטח זה באזז, זו קבוצה שרואה רק מטרה אחת - הגעה ליורוליג.
אבל זה לא רק אוברדוביץ'. זו גם וירטוס בולוניה, והמאבק שייווצר על תואר הקבוצה הדומיננטית בליגה. וירטוס, שפספסה העפלה ליורוליג בעונה שעברה, התחזקה העונה עוד יותר. הקבוצה של מילוש תאודוסיץ' ומרקו בלינלי התחמשה הקיץ מאוד (ניקולו מניון הוא דוגמה אחת). היא בנתה קבוצה שלהערכת רבים כבר היום שווה שלבים גבוהים ביורוליג. גם כאן יש יוקרה על הקווים - סרג'יו סקאריולו, שחוזר לאמן באירופה.
אל שתי הפייבוריטיות הגדולות תוסיפו את ולנסיה, שזכתה ארבע פעמים במפעל, את לוקומוטיב קובאן וגם את לבלואה.
3. ויש גם חידוש - השיטה. העונה הרגילה תתארך, אבל שלבי ההכרעה יהיו מסוכנים מאוד לפייבוריטיות. בשיטה החדשה, עשרים קבוצות המפעל מחולקות לשני בתים של עשר קבוצות. שמונה הראשונות יעפילו לפלייאוף.
העונה הרגילה תכלול לא פחות מ־18 משחקים. העניין הוא שממצב שיש בו הרבה הזדמנויות לתקן, זה מתהפך - משמינית הגמר ועד הגמר לא יהיו סדרות, אלא משחק אחד בכל שלב. כמו כן, נשקלת האפשרות שהגמר של המפעל יהיה חלק מפיינל פור היורוליג.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו