בשיאם של משחקי הפלייאוף, ליגת ה-NBA מאשרת שינויים גדולים שירחיבו לה את ההכנסות באופן משמעותי. על פי הדיווחים רשת NBC, דיסני ואמזון ישלמו 2.6 מיליארד דולר בשנה עבור הזכויות לוח השידורים של הליגה. זכויות השידור הנוכחיים של TNT, אותן הרשת מחזיקה משנת 1988 בעלות של 1.2 מיליארד דולר בשנה, יעברו ל-NBC.
רשת ESPN (בבעלות דיסני) תמשיך להחזיק בלוח השידורים שלה, שכולל את משחקי הגמר, בעלות משוערת של 2.8 מיליארד דולר ואמזון תשלם 1.8 מיליארד דולר עבור שידור טורניר אמצע העונה, הפלייאין ואת משחקי הסיבוב הראשון בפלייאוף.
במידה והשינוי ייצא לפועל, זו תהיה העונה האחרונה של שידורי ה-NBA ב-TNT והרשת גועשת. השדרן סטיבן איי סמית יצא בבקשה ספק דרישה לא לפרק בשום פנים ואופן את צוות השידור שכולל את שחקני העבר צ'רלס בארקלי, שאקיל אוניל וקני סמית. הוא החריג מהמונולוג את השדרן הוותיק ארני ג'ונסון מאחר ויש לו מניות נוספות בערוץ ובו הוא משדר מיום היווסדו.
BBL Chuck made his debut on the Inside edition of https://t.co/UUygRZzFF6 💀 pic.twitter.com/kDzRUI3cCO
— NBA on TNT (@NBAonTNT) May 23, 2024
נגמרה המסיבה
צוות השדרנים הבדרני של "Inside the NBA" הביא איתו מגוון פינות שחלקן זכורות היטב לאוהדים. דוגמא בולטת היא Shaqtin' a fool שבו אוניל בחר בכל שבוע את המהלכים השטותיים ביותר, ואפילו נקלע לעימות ויראלי עם ג'אבייל מגי לאחר שצחק עליו כמה פעמים בשידור חי.
ברקלי מצד שני בחר לדבר על הנשים בסן אנטוניו מסיבה לא ברורה וגם התקשה לזהות שחקנים. היו המון רגעים מצחיקים כשארני ג'ונסון ניסה להיות המבוגר האחראי ללא הצלחה.
ומי יכול לשכוח את הניסיון הכושל של אוניל לאכול את הצ'יפס החריף בעולם או כשאמר ישירות לניקולה יוקיץ' שתואר ה-MVP שבו זכה היה צריך ללכת לשיי גילג'יוס-אלכסנדר. על כל מקרה, סיקור כדורסל בקושי היה שם, ולכן קשה לקחת את הבקשה של סמית ברצינות.
סביר להניח שהרשתות האחרות יימשכו אליהן חלק מהשדרנים האחרים, ביניהם שחקני העבר גראנט היל, רג'י מילר, את קווין הארלן, סטן ואן גנדי ועוד. לא באמת תהיה סיבה ממשית למשוך את הצוות של "Inside the NBA" בגלל הערך המוסף המועט שיביאו. זה עלול להיות מבחן לכוח של סמית ב-ESPN והאם יהיה מוכן לשכב על הגדר בשבילם.
עניין של כסף
בסופו של דבר, ל-TNT הייתה האופציה להשוות את ההצעה של NBC אך היא בחרה לא לעשות זאת בעלות כפולה מזו ששילמה עד כה. ליגת ה-NBA היא הליגה השנייה הכי רווחית בארה"ב עם 10.9 מיליארד דולר בשנה, והיא ככל הנראה הליגה עם המשיכה הבינלאומית הגבוהה ביותר. בעקבות ההסכמים החדשים הליגה צפויה להרוויח 76 מיליארד דולר ב-11 שנים הקרובות מזכויות שידור בלבד.
הסכם השכר של השחקנים קובע שהם ירוויחו חצי מהכנסות הליגה, ולכן קיים צפי לזינוק משמעותי בשנים הקרובות. אנליסט ערוץ ESPN בובי מרקס סיפק השערה לפיה בשנת 2032 ייחתם חוזה בשווי שנתי של 100 מיליון דולר. השאלה היחידה שנשארה היא מי יהיה חתום עליו. במצב הנוכחי לא מופרך לשער שזה יהיה ויקטור וומבניאמה, אנתוני אדווארדס - או אולי שניהם? נחכה ונראה.