הספירה לאחור החלה: שנה לפתיחת אולימפיאדת החורף מילאנו-קורטינה 2026. בעוד שנה בדיוק, יופנה אור הזרקורים אל איטליה, שתארח את אחת החגיגות הגדולות של עולם הספורט – אולימפיאדת החורף מילאנו-קורטינה ד'אמפצו 2026. אלפים מהספורטאים הטובים בעולם יתכנסו למאבקים מסקרנים על הקרח והשלג, כשמאחוריהם שנים של הכנות, חלומות ושאיפה לתהילה אולימפית.
המשחקים, שייערכו בין ה-6 ל-22 בפברואר, יביאו עמם שילוב מרתק בין האלגנטיות האורבנית של מילאנו ליופיו האלפיני המרהיב של קורטינה ד'אמפצו. מהחלקה אומנותית ועד סנובורד פריסטייל, מהוקי קרח ועד סקי אלפיני – הצופים ברחבי העולם צפויים לחוות דרמות, הפתעות ורגעים בלתי נשכחים. זו תהיה הפעם הרביעית שאיטליה מארחת את המשחקים האולימפיים, לאחר שעשתה זאת בעבר באולימפיאדת הקיץ של 1960 ברומא ובמשחקי החורף של 1956 ו-2006, שהתקיימו בקורטינה ד'אמפצו ובטורינו, בהתאמה.
המשחקים יתקיימו באזורים שונים בצפון איטליה, הכול יתחיל במילאנו. בירת לומברדיה תארח את טקס הפתיחה באצטדיון האייקוני סן סירו ותשמש כמרכז לתחרויות בענפים כמו החלקה אומנותית, הוקי קרח והחלקה מהירה במסלול קצר. בנוסף, העיר תציג זירת הוקי קרח חדשה באזור סנטה ג'וליה, שתוכננה להכיל 16,000 צופים, כאשר בנייתה החלה בנובמבר 2023.
קורטינה ד'אמפצו, הידועה כ"מלכת הדולומיטים", תארח את תחרויות הסקי האלפיני לנשים, הקרלינג וענפי המזחלות: בובסליי, סקלטון ולוז'. עבור שלושת הענפים הללו, נבנית מחדש המסילה ששימשה במשחקי 1956, בעלות של למעלה מ-80 מיליון אירו. הפרויקט מתוכנן להקים מסלול באורך 1,445 מטרים עם 16 פניות ומערכת קירור מתקדמת. עם זאת, אם העבודות לא יושלמו במועד שנקבע, התחרות תועתק לארצות הברית, למסלול לייק פלאסיד, שבו נערכו משחקי החורף של 1932 ו-1980.
אתרים חשובים נוספים כוללים את בורמיו, שם יתקיימו תחרויות הסקי האלפיני וסקי המטפסים, ואת ליביניו שבואלטלינה, שתארח את תחרויות הסקי החופשי והסנובורד. בורמיו מפורסמת בזכות מסלול הסקי האתגרי סטלביו, שבו נערכו אליפויות העולם בסקי אלפיני בשנים 1985 ו-2005, שלבי הסיום של גביע העולם ב-2008, והוא נחשב לעצירה קבועה בסבב התחרויות. ליביניו, המכונה "טיבט הקטן של האלפים האיטלקיים", מתגאה ב-100 קילומטרים של מסלולים בגובה של כמעט 3,000 מטרים.
תחרויות הקומביין הנורדי וקפיצות הסקי יתקיימו בפרדצו, היישוב המאוכלס ביותר בעמק ואל די פיאמה, המוקף בפסגות הדולומיטים. אזור זה מתהדר ב-40 שנות ניסיון באירוח אליפויות עולם בסקי נורדי ובמסורת ארוכה של תחרויות גביע העולם. באותו אזור נמצא גם טסרו, שם יתקיימו תחרויות הקומביין הנורדי והסקי למרחקים, על מסלולים המוקפים ביערות עבותים ונופים קיצוניים.
לבסוף, באזור טרנטינו-אלטו אדיג'ה, אתר התחרויות המרכזי לענף הביאתלון יהיה אנטרסלבה/אנתולץ. המסורת כאן היא סימן לאיכות, שכן מאז 1975 מתקיים באתר זה גביע העולם בביאתלון, המאורגן על ידי איגוד הביאתלון הבינלאומי (IBU) מדי חודש ינואר.
מיליוני אוהדים בדרך
לאחר התנפלות הכרטיסים למשחקי הקיץ בפריז 2024, גם כאן המארגנים מקווים שמיליוני התיירים ירוצו לקנות כרטיסים, כאשר מכירת הכרטיסים צפויה להיפתח היום, שנה לפני טקס הפתיחה. אסטרטגיית התמחור נועדה לאפשר נגישות רחבה לצופים מכל העולם בכל ענפי המשחקים. מחירי הכרטיסים יתחילו ב-30 אירו, כאשר 22% מכלל הכרטיסים יהיו מתחת ל-40 אירו ולמעלה ממחציתם (57%) יעלו פחות מ-100 אירו.
כל הכרטיסים יהיו דיגיטליים, וכמו במשחקים האולימפיים של פריז 2024, הם יימכרו אך ורק באמצעות פלטפורמה דיגיטלית מרכזית – הערוץ הרשמי היחיד, שיהיה פתוח לכלל האוהדים בעולם בו-זמנית. ניתן יהיה לרכוש עד 25 כרטיסים לכל חשבון משתמש, עם מגבלה של 10 כרטיסים לכל מקצה. עבור אירועים מבוקשים במיוחד, כמו טקסי הפתיחה והסיום וענפי ספורט בעלי ביקוש גבוה, תתאפשר רכישה של עד 4 כרטיסים בלבד.
רכישת כרטיסים תתאפשר רק לבני 16 ומעלה, כאשר ילדים מתחת לגיל 14 חייבים בליווי מבוגר בעת הכניסה לאירוע. ילדים מתחת לגיל שלוש יוכלו להיכנס ללא כרטיס, כל עוד הם יושבים על ברכי המבוגר המלווה.
גם לישראל חלק בחגיגה
המשחקים האולימפיים במילאנו-קורטינה 2026 יהיו הפעם התשיעית שבה ישראל צפויה להשתתף באולימפיאדת חורף. בניגוד למדינות עם מסורת חורפית מפותחת, בישראל אין תשתיות טבעיות לאימוני ספורט חורף, מה שמחייב את הספורטאים להתאמן בחו"ל במשך חודשים ארוכים. בנוסף, מימון ומשאבים מוגבלים מהווים אתגר משמעותי, אך הוועד האולימפי הישראלי פועל להגדלת התמיכה בענפי החורף.
הוועד האולימפי בישראל מעריך כי בין 6 ל-8 ספורטאים ייצגו את המדינה, בהתאם לקריטריונים הבינלאומיים ולהצלחות בתחרויות המוקדמות. ענפי הספורט שבהם יש סיכוי גבוה להשתתפות כוללים:
החלקה אמנותית על הקרח – אחד הענפים המובילים של ישראל באולימפיאדות החורף. כמה מחליקים בולטים כמו לב וינוקור, מארק גורדינצקי, מריה סניוק והצמדים אליזבת טקצ'נקו ואלכסיי קיליאקוב ושירה איכילוב ודמיטרי קרבצ'נקו. היעד המרכזי יהיה אליפות העולם בחודש הבא בארצות הברית, ממנו יצאו רוב הכרטיסים למשחקים.
סקי אלפיני – במשחקים האחרונים בבייג'ין 2022, השתתפו האחים נועה וברנבש סולוש וסיכוי גדול שנראה אותם גם הפעם, אליהם ינסה להצטרף גם האח השלישי בנג'מין.
סקלטון ובובסלי – למרות שאינם ענפים פופולריים בישראל, נציגי המדינה התקדמו בשנים האחרונות. מי שמוביל את הפרויקט הוא אדם אדלמן שהקים נבחרת רביעיות, אך מתחרים גם בצמדים וכבר הצליחו להביא קבלות ולעלות מספר פעמים על הפודיום.
בפעם האחרונה, הנבחרת הייתה רחוקה מקום אחד מכניסה למשחקים, אך הפעם הקמפיין החל מהרגע הראשון וכולם מקווים שהנבחרת תגשים את החלום האולימפי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו