עכשיו תנו לנו גמר באליפות ארצות הברית הפתוחה. שבוע לפני שהגרנד סלאם האחרון של השנה נפתח בניו יורק, נובאק ג'וקוביץ' וקרלוס אלקרס נפגשו הלילה (בין ראשון לשני) בגמר טורניר המאסטרס 1000 בסינסינטי, שבסיומו הסרבי ניצח 7:5, 6:7(7), 6:7(4), וזכה בתואר אחרי קאמבק אדיר.
לוח התוצאות כבר הראה 2:4 לאלקרס במערכה השנייה, ולמעשה הוא היה רחוק שני משחקונים בלבד מניצחון. אלא שאז הטניסאי ההיסטורי שמולו התעורר, שבר בחזרה והצליח אפילו להציל נקודת משחק בדרך לניצחון הענק ונקמה בספרדי, שניצח אותו בגמר ווימבלדון המטורף האחרון.
לג'וקוביץ' לא חסרים המון שיאים לשבור אחרי ששבר אותם בזה אחר זה, אבל בכל זאת הוא עשה צעד לעבר שניים חדשים. נולה, שהוא היחיד בהיסטוריה שזכה בכל טורנירי המאסטרס 1000 בקריירה, זכה בפעם השלישית בסינסינטי, וכעת הוא רחוק זכייה אחת במונטה קרלו כדי להשיג שלוש זכיות בכל אחד מהטורנירים היוקרתיים הללו.
בנוסף, מדובר בתואר מספר 95 כללי בקריירה של הסרבי, שממשיך להתקרב לעבר רוג'ר פדרר (103) וג'ימי קונורס (109) האגדיים. יש לציין, שזהו גם התואר הראשון של ג'וקוביץ' על אדמת ארצות הברית, אחרי שנתיים שבהן לא הורשה להיכנס למדינה בגלל סירובו להתחסן לקורונה.