לאחר שבשבוע שעבר פורסם ב"ישראל היום" שקטאר מונעת ויזה משחקניות נבחרת כדורעף החופים של ישראל, פנה שי גליק מנכ"ל "בצלמו" במכתב ליו"ר איגוד הכדורעף העולמי בדרישה שיתערב מול שלטונות קטאר על מנת לאפשר את השתתפות הספורטאיות הישראליות.
גליק ציין במכתבו שהאפליה נגד הספורטאיות הישראליות נוגדת את הקוד האתי של האיגוד הבינלאומי שאוסר אפליה של ספורטאים על בסיס אזרחותם או על בסיס פוליטי.
היום (שני) הודיע האיגוד הבינלאומי כי הם "יכולים לאשר את קבלת האישור ממארגני הטורניר המתוכנן ל-1-5 בפברואר בדוחא, על ערבותו לכך שתינתן אשרה לנבחרת הכדורעף חופים הלאומית של ישראל, אם תעפיל לאירוע. נבחרת ישראל בכדורעף חופים עדיין לא העפילה בטורניר לפי תקנון התחרות של איגוד הכדורעף הבינלאומי".
שי גליק מנכ"ל "בצלמו" מסר: "ארגון בצלמו מברך את איגוד הכדורעף הבינלאומי שהתערב למניעת האפליה נגד הספורטאיות הישראליות. תנועת החרם BDS היא תנועה גזענית ואנטישמית שמקושרת לארגוני טרור. בצלמו תמשיך להיאבק נגד כל מקרה של אפליה וחרם נגד ישראלים בכל מקום, בספורט ובתרבות."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו