התאחדות האתלטיקה הרוסית הושעתה זמנית מכל פעילות - כולל המשחקים האולימפיים בריו 2016 - בשל מעורבותה בסקנדל סמים רחב היקף.
ההחלטה הקשה הזאת התקבלה לאחר ישיבת חירום שיזם נשיא התאחדות האתלטיקה העולמית, סבסטיאן קו, בערב שישי ובעקבות הדו"ח של WADA (הוועדה למניעת סימום בספורט), שפורסם בתחילת השבוע וטען ל"תרבות מושרשת של רמאות" ברוסיה. בסיומה של הצבעה, שבה נאסרה נוכחותו של הנציג הרוסי, 22 חברי מועצת איגוד האתלטיקה העולמית הצביעו חד־צדדית בעד השעיה מיידית של הרוסים, לעומת נציג אחד בלבד שהצביע נגד. "זו קריאת השכמה לכל הנוכחים פה", אמר סבסטיאן קו, "הספורט שלנו נמצא במצב מביך ואני מבטיח לעשות כל מה שנדרש כדי לשנות זאת, גם אם המחיר כבד לעיתים".
השלכותיו של העונש נכון לרגע זה הן שאתלטים רוסים לא יהיו רשאים להשתתף בשום תחרות בינלאומית, לרבות סבב הגביע העולמי, אליפות העולם באולם, אליפות אירופה והמשחקים האולימפיים, שייפתחו באוגוסט 2016. כמו כן תישלל מרוסיה הזכות לארח את אליפות העולם בהליכה 2016, שתוכננה להתקיים בצ'ובקסרי, ואת אליפות העולם לנוער 2016 בקאזאן.
באתלטיקה העולמית מברכים על הצעד האמיץ. "החלטה נכונה, הגיע הזמן לעשות פה שינוי קיצוני", צייצה שיאנית העולם במרתון פאולה רדקליף. "זהו צעד ראשון בכיוון הנכון", אמר יו"ר התאחדות האתלטיקה האוסטרלית.
למרות זאת, כשנשאל קו אם רוסיה יכולה לטפל בבעיות הרבות בזמן הקצוב שנותר לה לפני ריו 2016, ענה הבריטי: "הכל תלוי בהתאחדות הרוסית. הנהלים שלנו יהיו קשוחים עכשיו ולפני שניתן להם אישור לחזור לפעילות, נבדוק טוב טוב שהם עומדים בכל החוקים והתנאים". על הרוסים להקים מייד צוות חקירה מקומי ולמנות מומחה חיצוני לסימום בספורט, שיבחן לעומק את הנושא במדינה. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, מיהר להגיב ודרש שיתוף פעולה מלא עם רשויות הסימום: "צריך להילחם בתופעה, ספורט הוא יפה רק כשהוא הוגן". בפני רוסיה עומדות כעת שתי אפשרויות: לקבל את ההשעיה כפי שהיא, או לעבור שימוע מלא שבסיומו יוחלט אם ההשעיה הזמנית תהפוך למלאה.
בינתיים, הראשון לקחת אחריות היה ואדים זליצ'נקוב, יו"ר התאחדות האתלטיקה הרוסית המכהן, שטען כי מדובר בעונש קשה והודיע שבכוונתו להתפטר מתפקידו כדי לאפשר לרוסיה להתאושש מהמכה כמה שיותר מהר וביעילות. לעומתו, בכירים אחרים בענף דווקא הביעו אופטימיות רבה. "זו החלטה צפויה והגיונית", אמר שר הספורט הרוסי ויטלי מוטקו, "אנחנו בסך הכל צריכים להבין מה הם דורשים מאיתנו ועל אילו ליקויים הם מדברים. ברגע שנעשה זאת, אנחנו יכולים לפתור את הבעיה תוך חודשיים־שלושה". מנכ"ל התאחדות האתלטיקה הרוסית, מיכאיל בוטוב, סיכם: "אני בטוח שנהיה בריו 2016".