המשימה של ווילדסחוט: להרשים את בלבול

שחקן הרכש ההולנדי, שחתם בסופ"ש במכבי חיפה, עשוי לקבל את הצ'אנס הראשון כבר ביום חמישי מול מורה הסלובנית • המאמן יתבסס על הישראלים במשחק הראשון באירופה, שאליו יוכל לרשום רק עוד שחקן רכש אחד

צילום: ראובן כהן, האתר הרשמי של מכבי חיפה // יאניק ווילדסחוט. הכל בידיים שלו

מכבי חיפה תוכל לרשום רק עוד שחקן רכש אחד, אם יוחתם כזה, עד המשחק ביום חמישי מול מורה הסלובנית. הירוקים החתימו ביום שישי את הקיצוני ההולנדי יאניק ווילדסחוט על חוזה לשנתיים עם אופציה לעונה נוספת, אך המועד האחרון להעברת הרישומים לאופ"א היה ביום חמישי בערב. 

ווילדסחוט נחת בארץ ביום חמישי ועבר בדיקות רפואיות, אך לאור העובדה כי בחיפה לא רצו לפסוח על שום פרט בבדיקות החתימה התעכבה ליום שישי. על פי תקנון אופ"א בשלב הנוכחי בו תשחק חיפה, יוכל המועדון לרשום שני שחקנים נוספים עד 24 שעות לשריקת הפתיחה מול מורה הסלובנית ביום חמישי הקרוב. 

יאניק ווילדסחוט עשוי להיות אחד מהם כאשר המאמן מרקו בלבול יהיה זה שיכריע, ואולי עוד שחקן אחד, אם יוחתם כזה עד ההתמודדות. לגבי ווילדסחוט, בלבול יצטרך ראשית לבדוק את כושרו הגופני שכן הוא מגיע אחרי פגרת הקיץ. המשמעות היא כי חיפה תגיע למשחק הראשון שלה באירופה עם שלושה זרים בלבד בסגל, אחד מהם הוא המגן איקוום אוטין הצעיר שלא צפוי לשחק.

יאניק ווילדסחוט. ישחק כבר ביום חמישי? // צילום: ראובן כהן, האתר הרשמי

"אין אף קבוצה בארץ עם סגל מלא בשלב הזה של הקיץ", אמרו במועדון, "יכול להיות אפשר היה להחתים עוד שחקן או שניים, אבל דברים דינמיים והרבה מועמדים נפלו בדרך. למרות הכל יש סגל טוב כדי לעבור את מורה בשלב הזה". 

מבחינת מרקו בלבול נותר מקום לעוד שלושה זרים והוא יצרף כאלה בעמדת הבלם, קשר אחורי וחלוץ. חיפה תתבסס ביום חמישי בעיקר על הישראלים שלה. שניים מהם הם יובל אשכנזי ודולב חזיזה שהגיעו מבני יהודה וצפויים לפתוח בהרכב לראשונה במסגרת רשמית. למרות שהסגל עדיין לא הושלם, לאשכנזי וחזיזה יש בטחון בקבוצה הקיימת. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר