שווה ניצחון: הילד המיוחד שהוכיח כי אין גבול לחלומות

יהודה שלומוב בן ה־14 הוכיח בעזרת עמותת "שער שוויון" שגם ילדים על הרצף האוטיסטי יכולים להגיע רחוק • על חלומו לשחק כדורגל בקבוצה תחרותית הוא סיפר: "בזכותם קיבלתי את האומץ"

יהודה שלומוב בפעולה. הגשים חלום ,  דין בלואין, מנהל תוכנית שווים ניצחון
יהודה שלומוב בפעולה. הגשים חלום. צילום: דין בלואין, מנהל תוכנית שווים ניצחון

בשנת 2009 הוקמה עמותת "שער שוויון" בירושלים, וסיפקה לילדים מסגרת חינוכית וספורטיבית איכותית אחרי שעות הלימודים. במסגרתה מפעילה העמותה קבוצות כדורגל ומרכזי למידה, ומשתתפי הפרויקט זוכים לסיוע בשיעורי בית, פעילויות חינוכיות והשתתפות בטורנירי כדורגל.

מאז ועד היום התוכנית התרחבה לשאר חלקי הארץ, מקצרין עד אילת, וב־2020 פותחה תוכנית חדשה במסגרת העמותה שנקראת "שווים ניצחון". אותה תוכנית מיועדת לבני נוער על הרצף האוטיסטי וכוללת אימוני כדורגל, מפגשים חברתיים וטורנירים חודשיים לצד שאר קבוצות העמותה.

לרגל שבוע המודעות הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלויות, יהודה שלומוב, נער מקסים בן 14 מנתיבות, שהיה בפרויקט בשנה שעברה ועבר לשחק כעת בקבוצת הנוער של מכבי שדרות, מספר לנו על החוויה, ההזדמנות שניתנה לו - והחלום שהתגשם.

יהודה עם דין בלואין, מנהל תוכנית שווים ניצחון, צילום: עמותת "שער שוויון"


יהודה אובחן בגיל צעיר כילד עם אוטיזם בתפקוד גבוה. בסוף השנה שעברה, לאחר שהבין מה מידת הכישרון שיש לו ברגליים, החל לדחוף עצמו להיות חלק מקבוצה תחרותית. המהלך שלו הצליח בגדול. "היה לי הרצון להיות בקבוצה מקצועית ולהצליח. ניסיתי להתקבל לעירוני נתיבות, זה לא צלח, אבל לא ויתרתי", הוא משחזר. "שלחתי מייל למכבי שדרות, ענו לי, התקשרתי למי שהיה צריך ובאתי להיבחן".

על חשיבות תוכנית "שווים ניצחון" מספר יהודה בהתלהבות גדולה: "בזכותה קיבלתי את האומץ לנסות ולהתקדם לקבוצה רגילה. בדיוק כמו ב'שווים לניצחון', שם נהניתי והרגשתי שווה, כך גם במכבי שדרות - קיבלו אותי בחום, יש לי חברים לקבוצה ומאמן טוב".

אמו יעל, שמאושרת מכך שהגיע לתוכנית המבורכת, מחזקת את דבריו: "בחוויה שלו בפרויקט יהודה היה שמח מאוד. הרגשתי שזה כל הזמן מעלה אותו, שזה עושה לו רק טוב. הוא לא היה מוכן לוותר על החוויה החיובית להיות בתוכנית ולהיות באימונים, לשחק, לתת את כל־כולו, בהפסדים ובניצחונות כאחד".

שלומוב. לא היה מוכן לוותר, צילום: באדיבות המשפחה

 

יעל יודעת היטב אילו כלים וערכים הקנו לבנה: "המאמן שלו, בראיה מהצד, ממש הבין את הילדים, היה שם למענם. עם כל הקושי וכל מה שיש מסביב הוא חיזק ועודד אותם ונתן להם גב. הפרויקט נתן להם את המקום לדעת ולהבין שבחיים גם מנצחים וגם מפסידים וזה בסדר. הרגישו שווים, יכולים כמו כולם לעשות הכל".

"כל אחת משש התוכניות בעמותת 'שער שוויון' נותנת מענה לאי־שוויון בחברה. 'שווים ניצחון' היא חלק מרכזי במאמץ הזה", מספר המנכ"ל אורי שחם. "היא מיועדת להעניק לבני הנוער הזדמנויות שוות להישגים בתחום הספורט, תוך הקניית ערכים של נחישות, שיתוף פעולה והצלחה. אנחנו גאים להיות חלק מהתהליך שבו כל ילד לומד להתמודד עם אתגרים ולהפוך כל מכשול לצמיחה אישית.

שחקני "שווה ניצחון", צילום: דין בלואין, מנהל תוכנית שווים ניצחון

"יהודה הוא דוגמה למה שיכולת, רצון ומסגרת נכונה עושים. מההתחלה הוא הראה את הכוח הפנימי שלו, והמעבר למכבי שדרות הוא עדות להתמדה ולהתקדמות ללא גבול. דרך הספורט אפשר לשנות חיים. בדיוק כמו יהודה, כולם צריכים להרגיש שייכים וחשובים כדי שיגשימו את חלומותיהם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עמותת “שער שיוויון” מפעילה מסגרות ספורטיביות חינוכיות לילדים עם צרכים מיוחדים. הפעילויות מועברות על ידי מלגאי מפעל הפיס שמלווים את הילדים במהלך כל השנה. במסגרת שיתוף הפעולה הזה מקבלים הילדים דמות בוגר (סטודנט מלגאי של מפעל הפיס) שמלווה אותם במהלך כל השנה, הן באימוני ספורט והן במפגשים חברתיים. המלגאים עצמם זוכים לעשייה משמעותית שמעצימה אותם, ומקבלים הזדמנות להתפתחות אישית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר