אם הצוות המקצועי של מכבי ת"א יחליט לבנות את הסגל לעונה הבאה רק על פי ביצועי השחקנים בפלייאוף העליון, הראשון שיוחתם הוא ללא ספק חואן פאבלו. השוער הספרדי התחיל את העונה לא טוב ואפילו סופסל לכמה משחקים, אבל בחצי השני של העונה, ובעיקר במשחקים האחרונים, הוא מציג יכולת נהדרת בין הקורות.
לולא היכולת הטובה של פאבלו בשני המשחקים האחרונים נגד מכבי פ"ת ואתמול בתיקו 1:1 נגד מכבי חיפה, הפער בצמרת לא היה עומד על שמונה נקודות ובסיטואציה מסוימת אולי גם מאבק האליפות היה נפתח מחדש. אבל השוער המנוסה, שבשנתיים שלו במדים הצהובים ספג השמצות וביקורות קשות (חלקן בצדק וחלקן לא), הגיע בכושר מעולה ליישורת האחרונה של הליגה. למרות כל המחמאות, "חואנפה", כך מכנים אותו חלק מהשחקנים, נשאר צנוע: "העבודה שלי היא למנוע הבקעה שערים ולהקל על הקבוצה. אני מנסה להתקדם ולהשתפר מידי יום".
בעקבות הסיטואציה המורכבת במכבי ת"א בנוגע לעתידם של הצוות המקצועי בראשותם של יורדי קרוייף ופאקו אייסטרן, גם השוער, שבעוד כמה שבועות מסיים את חוזהו, ממתין להתפתחויות בגזרה שלו. "אנחנו בתוך המועדון לא יודעים מה יקרה עם המנהל המקצועי ועם המאמן, וכך זה גם לגבי השחקנים", אמר השוער. "אני לא יודע אם לצפות להצעה, אבל אני יכול להגיד שאני מאוד שמח וגאה להיות במכבי ת"א. אם המועדון מרוצה ממני, למה שלא אשאר?".
כשנשאל האם חוסר הוודאות משפיע עליו, ענה הספרדי: "באופן אישי אני משחק בביטחון וזה לא מפריע לי אם אני אשאר כאן בעונה הבאה או לא. אני חושב שאחרי שנזכה באליפות ואחרי הגביע, נדע יותר על העתיד. ברור שיש לי תכנונים ואני חושב על העתיד, אבל זה הכדורגל. אי אפשר לשנות את המצב עכשיו, זה לא בשליטת השחקנים".
השוער הוותיק התייחס גם לתיקו מול מכבי חיפה ואמר: "בשלושים הדקות הראשונות שיחקנו מדהים, אולי הדקות הכי טובות שלנו העונה, אחר כך אני לא יודע מה קרה. אנחנו יודעים שהאליפות עוד לא הוכרעה. כולם אמרו שהסיפור נגמר וזכינו באליפות, אבל אנחנו עדיין לא אלופים. אנחנו צריכים להמשיך להילחם ולצבור נקודות כדי לזכות באליפות. אנחנו במקום הראשון ובמרחק טוב משאר הקבוצות, אבל נצטרך להמשיך לעבוד קשה".
למאמן הקבוצה, פאקו אייסטרן, היה את ההסבר מדוע הקבוצה שלו לא נראתה טוב כפי שהיתה בשליש הראשון של המשחק מול הירוקים: "אחרי הכרטיס הצהוב קצת איבדנו את השליטה על המשחק. לא הייתי אומר שאנחנו בירידה גדולה מאז המשחק נגד בית"ר, כי בשלושים הדקות הראשונות היינו אדירים. אנחנו לא עיקביים, אבל זה לא אומר שאנחנו בירידה. אני לא מודאג מכך שאנחנו לא מנצחים בחוץ, אולי זה בגלל שאנחנו לא מנצלים מספיק את ההזדמנויות שלנו".
מי שלא שיחק אתמול ואף לא נכלל בסגל למשחק הוא החלוץ עדן בן בסט, שהרומן שלו עם פאקו כבר ידע עליות וירידות. כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום" לפני כחודשיים, אם המאמן הספרדי ימשיך לעונה נוספת בשורות האלופה, בן בסט יבקש מראשי המועדון לעזוב. בסביבתו של החלוץ נטען כי כבר החלו לבדוק עבורו מספר אופציות באירופה.
אייסטרן הסביר מדוע לא הכליל את בן בסט בסגל, למרות שעל פניו היתה לו את האפשרות לתת לחלוץ להתלבש משום שטל בן חיים, שהיה אמור לפתוח בהרכב, שהה לצד אשתו שילדה את בנם הבכור: "חשבתי רק על טובת הקבוצה. אני לוקח את ההחלטות שלי על בסיס מה שאני רואה במשחקים האחרונים ובאימונים. ההחלטה להכניס לסגל את את מרגוליס ולא את בן בסט התבססה על כך וזה הכל".
פאקו רמז על כך שבן בסט עשוי להמשיך לשבת ביציע, כשאמר: "אני לא יודע אם יש לעדן בעיה מנטלית. לפעמים הדבר הכי חשוב הוא לשנות את ההתנהגות וליישר קו עם הסיטואציה, גם אם זה לא הדרך שלך. במקרה הזה, הוא חייב ליישר קו ולהיות חזק מספיק כדי להמשיך, כי הסיכוי היחיד שיש לשחקן מקצועי הוא רק אם הוא ממשיך לעבוד קשה".
הקשר נוסא איגיבור סובל מהתכווצות בשריר, אך בקבוצה העריכו כי יהיה כשיר למשחק הבא מול הפועל ב"ש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו