נבחרת הנוער של ישראל כבר הייתה פסע משלב חצי הגמר של אליפות אירופה עד גיל 18, ומההעפלה לטורניר אליפות העולם עד גיל 19 - אבל הפסידה 68:62 לסרביה והודחה.
הכל היה נראה בדרך לסנסציה ישראלית. המחצית הראשונה הייתה מושלמת - הכחולים לבנים צלפו מחוץ לקשת בראשותו של בן אונצ'ה שלהט, ברבע השני גם נועם יעקב התחמם, והחבורה כבר הובילה על הסרבים שנראו היו בהלם ב-17 נקודות.
אבל המחצית השנייה הייתה נראית אחרת לחלוטין. הנבחרת החזקה מהבלקן פתחה חזק ונגסה בהפרש הגדול של הישראלים, וברבע האחרון נטלה את ההובלה.
נדמה היה שגם הלחץ עושה את שלו, הישראלים החטיאו ליי אפים קלים - ולא הצליחו לקלוע מקו העונשין, וסיימו את המשחק בתחושת החמצה ענקית. כבר מחרתיים הנבחרת תמשיך את הטורניר במשחקי הדירוג מול איטליה, כשהמטרה היא לסיים במקום החמישי - שיוביל לאליפות העולם עד גיל 19, אליה מעולם לא העפלנו.
קלעו לישראל: יעקב 17 (5-15 לשתיים, 1-6 לשלוש, 4-8 מהקו, 10 ריבאונדים, 4 אסיסטים), אונצ'ה 13 (3-9 לשלוש), מנחם 11 (5-7 מהשדה), ברמן 10 (4-7 מהשדה, 10 ריבאונדים), אבידן 5 (2-9 מהשדה), מנצ'ל (1-4 לשלוש) ונקרשביץ' (1-7 מהשדה) 3 כ"א. כן שותפו: דולינסקי, דוברת ומיכאלי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנולמרות מחצית ראשונה אדירה, נבחרת ישראל נכנעה לנבחרת סרביה בשלב רבע גמר אליפות אירופה. על אף ההפסד, הנבחרת עדיין יכולה להשיג את הכרטיס לאליפות העולם עד גיל 19.
— איגוד הכדורסל הישראלי (@TherealIBBA) August 4, 2022
לסיקור וקלעים >> https://t.co/ySk0yNsJCe pic.twitter.com/ifvhMDSMDv