שאלנו את ChatGPT: מה מיקי ברקוביץ' היה שווה ב-NBA של ימינו?

היה משפר את אחוזי השלשות שלו והופך לשוטינג גארד דומיננטי בליגה, משחק בעמדה מספר 2 בדומה לשחקנים כמו טיילר הירו, ומספק יותר נקודות אך מתקשה להתעלות על הגיוון של דני אבדיה

מיקי ברקוביץ. אגדה בחייו. צילום: אלן שיבר

מיקי ברקוביץ' נחשב בעיני רבים לגדול הכדורסלנים הישראלים בכל הזמנים ולאגדה במונחים אירופיים, שאלה מסקרנת היא איך האגדה של מכבי תל אביב היה משתלב בליגת ה-NBA של 2025? שאלנו את ChatGPT.

ברקוביץ' היה גארד אתלטי יחסית לתקופתו, עם קליעה יציבה מחצי מרחק ושליטה נהדרת בכדור. הוא היה קלעי יציב מחוץ לקשת (למרות שהשלשות לא היו דומיננטיות אז), עם מהירות חדירה מרשימה ויכולת לסיים סביב הטבעת. במשחק של היום, שבו הקליעה משלוש היא תנאי בסיסי להצלחה, הוא היה כנראה משפר את אחוזי השלשות שלו והופך לשוטינג גארד דומיננטי, בדומה לדזמונד ביין או דווין בוקר – שחקנים שלא רק קולעים, אלא גם יוצרים לעצמם ולאחרים.

אם היינו מציבים את ברקוביץ' ב-NBA המודרנית, הוא היה משחק בעמדה 2, בדומה לשחקנים כמו טיילר הירו או אנפרני סימונס. מצד אחד, יכולת הקליעה והשליטה בכדור היו מאפשרות לו להשתלב היטב, אך מצד שני – משחק ההגנה הבינוני והמבנה הפיזי הלא-אידיאלי עלולים להוות חסרון.

 

 

 

 

טיילר הירו, צילום: Getty Images

 

ביחס לאבדיה וכספי?

כדי להבין את המקום של ברקוביץ' ב-NBA, אפשר להשוות אותו לשני הישראלים הבולטים ששיחקו בליגה:

עומרי כספי – שחקן שהשתלב כשחקן רוטציה קשוח, עם קליעה סבירה ושליטה בכדור, אך לא היה שחקן מוביל. ברקוביץ' היה כנראה משתלב בצורה טובה יותר בשל היכולת ליצור לעצמו נקודות.

דני אבדיה – שחקן עם יתרונות הגנתיים גדולים בהרבה מברקוביץ', אך עם יכולת אישית פחות מרשימה בהתקפה. ברקוביץ' היה מספק יותר נקודות, אך ספק אם היה מביא את אותה נוכחות פיזית ואת הגיוון ההגנתי של אבדיה.

דני אבדיה, צילום: AP

 

אחת השאלות המרתקות היא האם ברקוביץ' היה כוכב NBA או שחקן רוטציה? מצד אחד, היה לו את הכישרון, אך מצד שני, שחקנים אירופיים בשנות ה-70 וה-80 לא קיבלו את אותן ההזדמנויות. אילו היה נולד 40 שנה מאוחר יותר, ייתכן שהיה הופך לכוכב כמו לוקה דונצ'יץ' – גארד אירופי עם ראיית משחק מעולה ויכולת אישית גבוהה. מנגד, יש מצב שהיה מסיים את הקריירה בסגנון בוגדן בוגדנוביץ' – שחקן משלים איכותי, אך לא פרנצ’ייז פלייר.

בוגדן בוגדנוביץ', צילום: FIBA

 

בעולם מקביל, שבו מיקי ברקוביץ' מקבל הזדמנות בליגה הטובה בעולם, אפשר לדמיין אותו כשחקן עם מספרים נאים – אולי 15-18 נקודות למשחק, עם נוכחות התקפית בולטת. האם היה מגיע לאולסטאר? אולי, אבל כנראה שהיה נחשב לשחקן טופ-50 בליגה, ולא אחד מהכוכבים הגדולים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מה שבטוח – ב-NBA של היום, ברקוביץ' היה מצליח הרבה יותר ממה שהיו מצפים ממנו בשנות ה-80.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר