סתיו למקין.. צילום: אי.פי

סתיו למקין בראיון: "שחטאר זה מועדון ענק, מאמין שאשחק"

רגע לפני שהוא עולה על המטוס לאוקראינה, הבלם בן ה-20 שחתם לחמש עונות בשחטאר דונייצק, מסכם שלושה חודשים חלומיים בזירה הבינלאומית ("יש שחקנים שלא עוברים את זה בקריירה שלמה"), לא חושש מההשתלבות בהרכב של ואן לוון ("פטריק הראה לי כמה הוא רוצה אותי"), ומסמן לעצמו את החלום הבא ("רוצה לשחק בנבחרת הבוגרת. מבחינתי, זו רק ההתחלה")

הקריירה האירופית של סתיו למקין יוצאת היום לדרך. הבלם בן ה-20 יעלה על טיסה לאוקראינה, ויצטרף לחבריו החדשים באימפריה המקומית, שחטאר דונייצק, אשר במדיה הוא חתם אתמול לחמש עונות.

"רף ההתרגשות בשיא", אומר למקין בראיון ל"ישראל היום", ומוסיף, "הקשר הראשון בינינו היה מיד אחרי המונדיאליטו. הסוכנים נפגשו עם אבא שלי ואמרו שיש הצעה משחטאר. לא היה לי יותר מידי זמן להתעסק בזה כי ישר אחרי המונדיאליטו כבר היה לי את היורו של הנבחרת הצעירה. אחרי שנגמר היורו הם ביקשו שאפגוש את כולם במחנה אימונים ונקדם את הדברים".

ישב לך בראש ששחטאר מסתכלים עלייך כששיחקת ביורו?

"ידעתי שבטורנירים כאלה תהיה חשיפה מטורפת לכל השחקנים אבל במשחקים עצמם לא חשבתי שמועדון כזה או אחר דיבר איתי ובגלל זה אני צריך להיות טוב. המטרה שלי היתה להראות לכולם מה אני שווה. בקיץ אני ואבא שלי בנינו תוכנית מסודרת שאני אצא הקיץ לאירופה וזה צלח".

למקין במדי שחטאר. מה מחכה לו?, צילום: שחטאר דונייצק

היו לך הצעות מהולנד ושוויץ, למה בחרת בסוף דווקא בשחטאר?

"איך ששמעתי את השם של שחטאר דונייצק זו היתה האופציה המועדפת עליי. הכל לקח הרבה זמן בגלל כל מה שקורה באוקראינה עם המלחמה, הייתי צריך להיות בראש שקט, לברר הכל, שאני אוכל להסתדר שם, וברגע שהבנתי שהכל בסדר אז הלכתי על זה בכל הכוח.

"אני יכול להגיד לך שאם לא היה את עניין המלחמה כבר הייתי שחקן של שחטאר לפני 3 שבועות. כולם יודעים איזה מועדון ענק זה, איזה שחקנים שיחקו ומשחקים שם, אבל העניין של הביטחון היה השיקול הכי משמעותי".

לא היה חשש ממכשול השפה שם?

"כשמנור סולומון שיחק פה אז כל הקבוצה היתה עם שחקנים מברזיל, עכשיו רוב השחקנים הם אוקראינים, כך שאני מאמין שהשפה המרכזית שנדבר תהיה אנגלית, ובגלל זה אני לא דואג".

שנה ארוכה במיוחד

האדריכל של העסקה הוא לא אחר מאשר פטריק ואן לוון, מאמן שחטאר דונייצק ואקס מכבי תל אביב, שמכיר את הבלם מתקופתו כמנהל מחלקת הנוער של הצהובים. ואן לוון עקב אחרי ההתפתחות שלו ואחרי ההופעות שלו במונדיאליטו וביורו והחליט ללכת על הבלם בכל הכוח.

למקין. קיץ מטורף בזירה הבינלאומית, צילום: AP

"לפני 3 שבועות, כשהייתי שם במחנה האימונים פטריק דיבר איתי אישית והראה לי כמה המועדון רוצה אותי ומה הם מייעדים לי. זה הרגיש לי שיש נכונות של שני הצדדים, וכשכל הצדדים רוצים אז דברים נסגרים".

קולט כבר איזו שנה מטורפת עברת?

"דיברתי עם שחקנים ותיקים שעברו דברים בכדורגל והם אמרו לי 'מה שעברת בשלושה חודשים שחקנים לא עוברים בקריירה שלמה'. מרגיש שהשנה הזאת היתה ארוכה מאוד. בעצם מאז שהיינו בפלייאוף העליון לפני שנה וחצי כשעליתי לבוגרים לא היה לי זמן לעצור ולחשוב. ועכשיו בשבועיים האלה אני מתחיל קצת לקלוט מה קורה איתי".

למקין במדי הפועל תל אביב. לא הספיק להגיע הקיץ לחודורוב, צילום: אלן שיבר

חושש מהתחרות שתהיה לך בשחטאר?

"אני יודע שעל כל עמדה יש לפחות 2 שחקנים טובים שילחמו על ההרכב. אין אף קבוצה ברמות האלה שתבטיח לאיזה שחקן מקום בהרכב כל העונה, גם בהפועל תל אביב המקום שלי בהרכב לא היה בטוח. אבל אני מאמין בעצמי ואם אני אהיה טוב אני אשחק".

בדיעבד ההחלטה לעבור מהנוער של מכבי לנוער של הפועל היתה אולי ההחלטה הכי משמעותית בקריירה של למקין, שבתקופה הקרובה יקבל ליווי באוקראינה מאימו ולאחר מכן בת הזוג תצטרף אליו. "

יכול להיות שבדיעבד זו היתה ההחלטה הכי טובה אבל גם אי אפשר לדעת מה היה קורה אם הייתי נשאר במכבי כי תראה איך אוסקר גלוך ודור תורג'מן הצליחו", אומר למקין, "יכול להיות שכדאי לעשות את המעבר הזה לאירופה, בסכום הזה, אז עבורי זו היתה ההחלטה הנכונה".

למקין וישראלוב. יחזור בעתיד להפועל תל אביב?, צילום: AFP

איך אתה מתרשם ממה שקורה הקיץ בהפועל תל אביב?

"האמת שלא הייתי העונה אפילו באימון אחד בגלל כל העומס שהיה לי בנבחרות אז החליטו לתת לי מנוחה ואח"כ בגלל המעבר לחו"ל גם לא יצאתי עם הפועל לנבחרת. אני מדבר עם שחקנים שם והם מאוד מתרשמים מהמאמן, מרגישים שיש אווירה שונה במועדון, ואני באמת מאמין שהם יצליחו העונה" .

אוהדי פרצווארוש מדברים על מוחמד אבו פאני | רונן דורפן

לסיום, כבר סימנת לך את החלום הבא?

"עד עכשיו חשבתי רק לעשות את הצעד של להתקדם מהפועל. הגעתי למועדון שהוא אחד הגדולים באירופה, כל שנה בליגת האלופות, שחקנים גדולים משחקים שם, והמטרה היא להצליח כמה שיותר במועדון הזה בשנים שאני אהיה שם. 

"כמובן המטרה שלי היא גם לקבל זימון ולשחק בנבחרת הבוגרת. זה שעברתי עכשיו לשחטאר לא אומר שכבר הצלחתי, אני רוצה להצליח ולהגיע להישגים עם המועדון הזה. וזו רק ההתחלה מבחינתי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
סתיו למקין. מבחינתו זו רק ההתחלה, צילום: אי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו