מסורת נפוצה בחג המולד היא הצבת "סצנת המולד", העוסקת בלידתו של ישוע באבוס בבית לחם. מוצגים בה בדרך כלל מריה, בעלה יוסף, התינוק הרך וחמור ושור המגוננים עליו. מיצג כזה, אשר עוצב בידי אמנים פלשתינים מבית לחם, הוצב בוותיקן בפני פרנציסקוס האפיפיור, בשינוי ייחודי - ישוע התינוק שכב בכאפייה בצבעי שחור־לבן. מדובר בניסיון נוסף לקדם את המיתוס השקרי של "ישוע הפלשתיני". המצגת השנויה במחלוקת הוסרה בגלל התגובות שעוררה.
המצגת לא רק פוגעת במורשת היהודית - היא חותרת תחת עקרונות היסוד של האמונה הנוצרית. מיליוני נוצרים ברחבי העולם נפגעו ממנה. אם המצגת היתה נשארת, זו היתה רשלנות תיאולוגית מבחינת הכס הקדוש.
כנוצרים ידוע לנו שאם ישוע היה ערבי פלשתיני, הוא לא היה יכול להיות מי שאנחנו רואים בו המשיח המובטח ומושיע העולם. אנחנו מאמינים שעל פי כתבי הקודש, המשיח צריך להיות מצאצאי דוד ומשורש ישי שמשבט יהודה. הברית החדשה מאשרת כי המשיח נולד בעיר דוד, שאליה הגיעו החכמים שחיפשו את "מלך היהודים", ולא את הראיס של רמאללה.
תקוותנו כעת היא כי התגובה החריפה למיצב הפוגעני תהיה נקודת מפנה בדחיית הנרטיב הכוזב של "ישוע הפלשתיני", שעולה בקנה אחד עם מיתוס "ישוע הארי" בכוונות הזדוניות שלו כלפי העם היהודי. הופעתו של האפיפיור פרנציסקוס לצד מצבת המולד בשבוע שעבר עוררה הדים עזים מצד נוצרים ויהודים ברחבי העולם, בין השאר מפני שהיא מצטרפת לשורת מסרים שליליים מצד הוותיקן כלפי ישראל והעם היהודי.
כך, לדוגמה, בחודש שעבר הוותיקן הפיץ קטעים מספר הכולל ראיונות עם האפיפיור פרנציסקוס, שבו נכללת קריאה מצד ראש הכנסייה הקתולית לחקור אם המערכה שמנהלת ישראל נגד חמאס היא רצח עם. אם כך היה הדבר, וישראל אכן מבצעת רצח עם בעזה - מדוע הקהילייה הבינלאומית מתעקשת שהאוכלוסייה הפלשתינית תישאר שם ותעמוד בסכנה לחייה? בכל מקרה אחר ברחבי העולם מנהיגי המדינות היו דורשים לפתוח מסדרונות הומניטריים, כדי לאפשר לאוכלוסייה חפה מפשע להימלט משדה הקרב. בהחלטתו לשחרר אותם קטעים מהספר, הוותיקן חוזר על אותה עלילת דם זדונית שמוטחת בישראל על ידי אויביה.
נוסף על כך, אף שהאפיפיור נפגש כמה פעמים עם בני משפחותיהם של החטופים הישראלים המוחזקים על ידי חמאס בעזה וקרא לשחררם, הוא גם כתב מכתב לקתולים מזרח־תיכוניים, לרגל שנה לאירוע הטרור של 7 באוקטובר. במכתב הוא כלל לא הזכיר את חמאס בשמו, ואף לא התייחס לזוועות שאירעו, ובהן חטיפת בני ערובה. בהתחשב בכך, הפעולות מצד האפיפיור נראות כסימן מטריד לגישה שלילת כלפי העם היהודי ומדינתו. אנחנו, בשגרירות הנוצרית הבינלאומית, המייצגים מיליוני נוצרים אוהבי ישראל מרחבי העולם, מבקשים להביע את הערכתנו לוותיקן על כך ששינה את עמדתו ביחס למיצב המולד, וקוראים לאנשיו של האפיפיור לנטוש את המסרים האנטישמיים הללו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו