דרום תל אביב: חיים על חבית חומר נפץ | ישראל היום

דרום תל אביב: חיים על חבית חומר נפץ

 

המקרה אתמול, שבו אב משפחה נאלץ להדוף תוקף שאיים על בתו הקטנה ועל אשתו בתוך בית בלב ליבה של עיר בישראל, הוא אות קין ותמרור אזהרה הממחיש את המצב הקשה שאליו נקלעו תושבי שכונות דרום תל אביב. כבר תקופה ארוכה החיים באזור זה הפכו לבלתי נסבלים עבור התושבים. התופעה הגיעה כבר ליד אליהו, ואנו חוששים כי לא תיעצר שם. 

מזעזע לדמיין איך היה העניין מסתיים אם האב לא היה בבית ופועל, כפי שהיה צריך, להגנת משפחתו. שוד מכשירי טלפונים, תקיפות, ניסיונות אונס והצקות אינם מקרים בודדים אלא תופעה יומיומית בשכונות, בעקבות מספר הולך וגובר של מסתננים (כ־45 אלף) החיים כיום בלב שכונות דרום תל אביב. באזורים רבים שיעורם עומד כיום על כמעט כפליים מהתושבים הישראלים. 

המספרים מדברים בעד עצמם. הנתונים האחרונים של המשטרה מדווחים על עלייה דרמטית בפשיעת מסתננים: בשנה החולפת עצרה המשטרה 1,048 מסתננים מסודאן ומאריתריאה, לעומת 684 ב־2011 (עלייה של 53.2%). ב־2012 נפתחו תיקים פליליים ל־1,092 מסתננים מאריתריאה ומסודאן (עלייה של 45%). המשטרה והעירייה אינן עושות די, ואין לשכוח שרוב המקרים אינם מדווחים, משום שהתושבים איבדו את אמונם ברשויות החוק.

מאות עסקים בלתי חוקיים של מסתננים פתוחים ללא אכיפה. מאות דירות של בעלי ממון הפכו למעיין פיננסי בפיצולים והשכרה למסתננים ללא פיקוח או אישור הנדסי. הגן הציבורי בשכונת לוינסקי הפך למחנה פליטים ומכל רחבי הארץ נוהרים המסתננים לתל אביב. דרום תל אביב הפכה לבירת המסתננים של ישראל. 

ממשלות ישראל האחרונות כשלו ואיפשרו לעשרות אלפי משיגי גבול להיכנס לתחום המדינה ללא בקרה וללא שליטה. הן התייחסו באדישות ובחוסר מעש להיווצרותם של ריכוזים גדולים של מהגרי עבודה בלב המדינה ואף דאגו להעבירם בצורה מסודרת ובחוסר מוסריות לדרום תל אביב, ובכך הטילו את כובד הבעיה על כתפיהן החלשות של תושבי השכונות. שכונות הדרום נמצאות בתהליך מואץ של "כיבוש", והביטחון האישי של התושבים נפגע.

הטענה שלפיה המסתננים פושעים כי אין להם עבודה היא נטולת יסוד. מרביתם עובדים ברחבי העיר, והברים והפאבים שלהם בדרום העיר שוקקי חיים. רובם המכריע הגיע לכאן כדי להשתקע. האם מעשי אונס ותקיפות הם תוצאה של חוסר עבודה? 

אנו חיים על חבית חומר נפץ המתקרבת לפיצוץ, ונדרשת פעולה אמיצה של הממשלה לפני שיהיה מאוחר מדי. ממשלת ישראל היא הריבון, היא שנבחרה על ידי העם ועליה מוטלת בראש ובראשונה האחריות לאזרחיה - לפני כל בית משפט או גוף אחר בארץ ובעולם.

יש להכריז מייד על מצב חירום בשכונות הדרום. במקומות רבים בעולם מסתננים מובאים למתקני שהייה, ואילו בישראל רבים מהם זוכים לחופש תנועה ופעולה. אין מנוס מלהעביר את המסתננים למתקני השהייה שנבנו עבורם בדרום הארץ בהשקעה חסרת תקדים. אי אפשר להפקיר יותר את תושבי שכונות דרום תל אביב לגורלם.  

הכותב הוא חבר מועצת עיריית תל אביב מטעם הליכודטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר