מלחמת הרשויות: בג"ץ אינו מעל לכנסת | ישראל היום

מלחמת הרשויות: בג"ץ אינו מעל לכנסת

הטופוגרפיה לא משקרת. במשולש הקדוש בין שלוש הרשויות - המחוקקת, הכנסת, המבצעת, הממשלה והשופטת - מצוי גן הוורדים. מבין השלוש בית המשפט העליון מצוי בנקודה הטופוגרפית הגבוהה ביותר והוא צופה מלמעלה בכנסת ישראל ובאולם הממשלה.

 

אתמול הניח בית המשפט העליון את האקדח על השולחן וכיוון אותו ליו"ר הרשות המחוקקת וברגל גסה, ללא שום התנצלות, הודיע לו כי השופטים הם אלו שינהלו כעת גם את כנסת ישראל. לא רק יבקרו חוקים שנחקקו ברוב קולות של חברי הכנסת הנבחרים אלא ינהלו את הפוליטיקה של היכל הכנסת.

 

השופטים יקבעו את לוח הזמנים וסדר הדברים. למעשה, בית המשפט העליון משתלט על בית המחוקקים במדינה דמוקרטית. גנבו את הדמוקרטיה במדינת ישראל.

 

מי שלא הבין עד עכשיו אזי הגיע העת שהאסימון ייפול. השופטים משחקים במגרש הפוליטי. כולם זוכרים את הפוליטיקה המלוכלכת שבה הם שיחקו במשותף עם שרת המשפטים, לשכת עורכי הדין, חברי הכנסת לצורך מינוי שופטים וקידום שופטים. נשיאת בית המשפט העליון קיימה מפגשים יחד עם יו"ר לשכת עורכי הדין ושרת המשפטים קודם לכינוס הוועדה הממנה, בניגוד לחוק ולכל הכללים החלים על כל ועדת מכרזים ומינויים בשירות הציבורי. במפגשים מוקדמים אלו חרצו את גורלם של המועמדים.

 

כשנשאלה הכיצד נטלה חלק במפגשים אלו, שהתקיימו בלשכתה בבית המשפט העליון, אמרה שלא היתה לה ברירה אלא לשחק את המשחק הפוליטי.

 

בשלה השעה להסיר את המסיכות מפניהם של לובשי הגלימות השחורות בראש המשולש ולהבין כי שופטי העליון הם בשר ודם הנאבקים על כוחם ועל שימורו, ובמלחמה כמו במלחמה הם אינם בוחלים בדבר. משפט וחוק לא היוו אף פעם מכשול להשגת מטרתם. המטרה שבעיניהם החשובה ביותר היא לומר את המילה האחרונה בכל נושא ועניין.

 

ידוע לכולם שמטרת הדחת יו"ר הכנסת היא להביא חוקים נגד ראש הממשלה כדי לגרום ללחץ כבד עליו במסגרת המו"מ להרכבת הממשלה החדשה. בין הנושאים שבהם ניטש ויכוח חריף הוא מינוי שר משפטים.

 

שופטי בית המשפט העליון בעלי אינטרס מובהק בזהות האדם אשר ימלא משרה רגישה זו, בוודאי בעת הזו. השופטים חוששים עד מאוד שנתניהו יצליח להחזיר את האיזון הדרוש בין שלוש הרשויות ובהכרח להביא את בית המשפט העליון למישור המקביל ליתר הרשויות ולא כפי שהוא מצוי כיום בראש ההר.

 

הנחת האקדח על שולחנו של יו"ר הרשות המחוקקת, אדלשטיין, לקבוע מועד עד יום רביעי השבוע לישיבה שבה הוא יוחלף לנציג של מפלגת כחול לבן, נועדה לגרום לראש הרשות המבצעת, נתניהו, לוותר על איוש תפקיד שר המשפטים לטובת נציג כחול לבן, נציג זה הוא נציג הרשות השופטת שדוגל בהשארת הכוח בידי המשפטנים באשר הם.

 

במשחק הפוליטי שבו משחקים שופטי בג"ץ כיום לא מעניין אותם כלל האמור בחוק יסוד: הכנסת ובתקנון הכנסת, שבו נכתב במפורש - יושב ראש הכנסת ייבחר לא יאוחר מהמועד שבו כונסה כנסת לצורך כינון הממשלה, כאמור בסעיף 13 לחוק יסוד: הממשלה.

 

החלטת בית המשפט העליון שלפיה על יו"ר הכנסת להודיע לשופטים אם יכנס ישיבת מליאה לצורך החלפתו בחבר כנסת מטעם כחול לבן עד יום רביעי, וזאת בהסתמך בין היתר על חוות דעתו של היועץ המשפטי לרשות המבצעת, מנדלביט, אשר מזמן משחק במגרש הפוליטי, היא אות קלון לדמוקרטיה הישראלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר