המועמדת הבכירה ביותר ברשימת "כחול לבן", מיקי חיימוביץ', הצהירה בראיון ל־ynet כיצד היא חושבת לפתח את אוצר הטבע שלנו: להשאיר אותו בים. להשתמש במעט שיש, ואת המאגרים הגדולים באמת (לוויתן, למשל) להשאיר במצולות.
בניגוד לקודמיה, שהתחרו מי הורס יותר את המפעל האדיר הזה, היא לא העלתה שיקולים כלכליים, אלא שיקולי איכות סביבה. נכון, היא מסבירה, סולר, מזוט ופחם מזהמים הרבה יותר מהגז, אבל יש מי שמזהם עוד פחות - הרוח והשמש. אם נשקיע באנרגיה המתחלפת, לא נצטרך מקורות אחרים, גם לא נפט.
עוד אומרת חיימוביץ', שגנץ לא הציב אותה במקרה במקום הנשי הגבוה ביותר - הוא מסכים עם דעותיה, היא מצהירה בסיפוק, וכך גם יעלון. אפשר להניח, אפוא, שהרעיון של חיימוביץ' להשאיר את הגז במצולות הוא בעל סיכויי מימוש גבוהים ביותר.
חיימוביץ' היא אישה ערכית, והרושם שנוצר בראיון היה כי שאיפתה לטפל בנושאי איכות הסביבה (לאו דווקא נושאים פופולריים) באה ממקום נקי (תרתי משמע) ואמיתי, ולא מתוך אינטרסים צרים או פופוליזם.
אבל לעיתים נגרמים נזקים כבירים על ידי אנשים בעלי כוונות טובות. ננסה "לזרום" לרגע עם הרעיון המעניין של ה(אולי)שרה לעתיד. אם לא נוכל להשתמש בגז, זה יתמרץ את הממשלה לפתח את אנרגיית השמש והרוח. אולי זה יימשך שנים, בינתיים אולי ימותו יותר אנשים מזיהום (הם יכונו "קורבנות איכות הסביבה"), אולם לבסוף, בעוד שנים רבות, ננשום אוויר נקי יותר מזה שבמקרה של השימוש בגז.
לא שווה בדיקה? אולי יש בזה משהו. אבל משהו לא ברור לגמרי; הוא מציב סימן שאלה ענק ביחס לנהגי הרכבת הכלכלית המבקשים מאיתנו למסור להם את המפתחות לקטר: מה עם היצוא? אם את באמת חרדה לאוויר של תושבי ישראל, למה לא לייצא את הגז למדינות שלא חושבות כמוך? מדוע לא לפתח את מאגר לוויתן ולהכניס באמצעותו מיליארדי שקלים לקופת המדינה, שיוכלו לשמש, בין השאר, לפיתוח אותה אנרגיה מתחדשת שאת כל כך רוצה לקדם?
דומה הדבר לזוג בעלי גלריה, שהפכו להורים והחליטו לא לתלות עוד ציורים בסלון, אלא רק תמונות של הילדים. האם הם צריכים להפסיק למכור ציורי שמן ללקוחות ולהפסיד את מטה לחמם - מה הקשר, למען השם?
קואליציה בראשות גנץ תהיה הממשלה עם האוריינטציה הסוציאליסטית הגבוהה ביותר מקום המדינה. הרעיונות התמוהים של שלי יחימוביץ', סתיו שפיר, חברי מרצ ואחרים; הבקשות שתגענה מוועדי העובדים הגדולים לשר האוצר העתידי ניסנקורן; והדרישות מצד המפלגות החרדיות - שיהיו, מן הסתם, לשון מאזניים - יחייבו תוספת תקציבית גדולה, ולא הקטנה של הכנסות המדינה. זה לא הזמן להסתמך על השמש ועל הירח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו