הרפתקנות מוגזמת שעלתה לחיפה במשחק | ישראל היום

הרפתקנות מוגזמת שעלתה לחיפה במשחק

1. התפאורה באיצטדיון סמי עופר הזכירה את מפגשי העבר הגדולים בין מכבי חיפה לבית"ר ירושלים. ממאבקים גדולים על תארים נשארנו עם מאבק על כרטיס לפלייאוף העליון, אבל הקהל הירוק, בניגוד לקבוצה שלו, שוב עשה את העבודה. כבר רציתי לכתוב שמהמשחקים הגדולים מהעבר נותר מעט מאוד כי עד החלק האחרון של המשחק הקבוצות שראינו על הדשא היו העתק דהוי של הקבוצות המפוארות, אבל הסיום הסוער והדרמטי הזכיר בכל זאת ימים נשכחים עם שערים נפלאים ומהפך אדיר.

חיפה שלטה במשחק אבל לא ייצרה די הזדמנויות מול קליימן היציב והטוב. בית"ר, כבר ראינו לא פעם, יודעת את מלאכת ההגנה. הקבוצה של קורצקי היתה בסך הכל מאורגנת בחלק האחורי, וחיפה התקשתה מאוד לפרוץ את המערך של האורחים.

תמוה שבוקולי, ללא קשר לגלישה המיותרת שהביאה להרחקתו, עדיין בהרכב. הוא הרבה מעבר לשיא, והעובדה שחיפה עדיין לא מצאה פתרון אחר לעמדה הזאת היא אחד הכישלונות שלה העונה. במיוחד שגם הקשר השני מיצ'ל לא מספק את הסחורה. כבר דובר על החולשה של מרכז ההגנה עם צוצאליץ' ודגני, וגם טוואטחה זוכה לקרדיט מוגזם. היכולת ההתקפית שלו טובה אבל הוא קודם כל מגן, והיכולת שלו בהגנה חלשה מאוד. איפה הוא היה בשער הראשון של בית"ר ירושלים? בהתקפה ראינו שוב שהסיכוי הכמעט יחיד של חיפה ליצור משהו זה דרך הרגליים של חן עזרא. יוסי בניון, שהציג יכולת פושרת מאוד, לא תרם מספיק להתקפה הירוקה.

2. המשחק קיבל תפנית מדהימה עם ההרחקה של בוקולי. חיפה עוד עלתה ליתרון והיה נדמה שהיא בדרך לניצחון. אחרי הביקורת הקשה על המאמן הסרבי, הכל כבר היה מוכן למחמאות. בחיסרון מספרי סטאנוייביץ' לא ויתר על המערך ההתקפי. לאחר ההרחקה הוא שלח למגרש את עטאא על חשבון משומר, עבר לשחק עם שלושה שחקני הגנה ונשאר עם שני חלוצים על המגרש.

זה היה מהלך יוצא דופן של המאמן, אבל לאחר שער היתרון הנהדר של תורג'מן בעקבות פעולה טובה נוספת של עזרא, חיפה היתה חייבת להיות זהירה יותר. זו היתה הרפתקנות יתר של הירוקים. לאחר השער היה מקום מבחינת המאמן להסיט את עטאא לחלק האחורי ולחזור לקו הגנה עם ארבעה שחקנים. חיפה לא עשתה זאת והתשלום היה מהיר וכואב, במיוחד עם תוצאה שיהיה קשה להתרומם ממנה.

3. גיבור הניצחון של בית"ר היה איציק כהן. בזמן שבית"ר מחפשת מחליף לקוראץ', החלוץ קיבל הזדמנות נוספת וניצל אותה בגדול עם שני שערים נהדרים. ועדיין, החלק הקדמי של בית"ר דהוי מאוד. צריך לזכור שעד ההרחקה בית"ר כלל לא הטרידה את סטויקוביץ', כך שלמרות ההצגה של כהן בסיום, היא חייבת חיזוק בהתקפה. בית"ר עשתה עבודה טובה במרכז המגרש. אהבתי את המשחק של פריירה, קריאף ואזולאי, שהמסירה הגדולה שלו לכהן בשער השני הכריעה את המשחק.

זהו ניצחון גדול של בית"ר, שיעזור לה לקבל את ההחלטות לגבי המשך העונה עם הרבה יותר שקט מסביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר