נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פיטר את יו"ר המטות המשולבים צ'ארלס בראון, הקצין הבכיר במדינה, כחלק מטלטלה גדולה של ההנהגה הצבאית הבכירה.
"אני רוצה להודות לגנרל צ'ארלס בראון על למעלה מ-40 שנות שירותו למדינה שלנו", פרסם טראמפ ברשתות החברתיות. לדבריו, חמישה קצינים בכירים נוספים הוחלפו אף הם. גנרל בראון היה הקצין השחור השני שכיהן בתפקיד, שמחזיק בו מייעץ הן לנשיא והן לשר ההגנה בנושא ביטחון לאומי.
שר ההגנה האמריקני פיט הגסת' אמר בעבר שיש לפטר את הגנרל בראון בגלל ההתמקדות ה"ערה" שלו בתוכניות גיוון, שוויון והכלה בצבא. בראון הוא הקצין הבכיר ביותר ברשימה של בכירים בכוחות המזויינים האמריקנים שסומנו על ידי הממשל כ"פרוגרסיביים" ומקדמים תוכניות פוליטיות בתוך המוסדות הצבאיים.
המחליף המסתמן של ממשל טראמפ לבראון, דן "רזין" קיין, הוא קצין בדרגה המקבילה לסגן אלוף בחיל האוויר. המינוי זכה לביקורת של קיין מעולם לא נטל תפקיד של פיקוד קרבי. "הגנרל קיין הוא טייס מוכשר, מומחה לביטחון לאומי, יזם מוצלח ו'לוחם מלחמות' עם יושרה יצאת מהכלל וניסיון מבצעי", אמר עליו טראמפ. הנשיא וסיף כי ,הגנרל קיין לא קודם לתפקיד בגלל שג'ו הישנוני ביידן החליט לפסוח עליו".
פעולתו של הנשיא להדיח את בראון תואמת את סמכויותיו וזכויותיו במסגרת החוקה, על פיה הנשיא הוא המפקד העליון של כל הכוחות המזויינים של ארצות הברית, אך היא נחשבת חריגה מאוד בפרספקטיבה היסטורית. לרוב, נשיאים מאפשרים ליו"ר המטות המשולבים לסיים את כהונתם בת ארבע השנים ונמנעים מפיטורים של קצינים בכירים.
בשמאל האמריקני הביעו חשש מכך שממשל טראמפ מבקש להפוך את המשרות הבכירות בכוחות המזויינים למשרות אמון, דבר שיפגע במקצועיות הבכירים. מנגד, בחוגי הממשל טוענים כי ממשלים קודמים אפשרו הכנסת תרבות פוליטית פרוגרסיבית לתוך הצבא ועת נחוצות פעולות חריגות על מנת "לאזן" את הממסד הצבאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו