ממשל טראמפ הקפיא את הטיפול בבקשות ההגירה של מהגרים מאוקראינה ומדרום אמריקה שהתקבלו במסגרת תוכניות מתקופת ביידן, בשל חששות להונאה ולבעיות ביטחוניות, כך דווח היום (רביעי) ברשת CBS. ההקפאה, שנכנסה לתוקף בהוראה פנימית מיום שישי האחרון, 14 בפברואר, תישאר בתוקף עד להשלמת בדיקות מקיפות.
המהלך משפיע על מאות אלפי מהגרים שנכנסו לארצות הברית דרך מנגנון "פרול" – חוק הגירה המאפשר קבלת זרים מטעמים הומניטריים או לתועלת ציבורית. בין התוכניות המושפעות: "מאחדים למען אוקראינה" שהביאה כ-240,000 אוקראינים עם נותני חסות אמריקנים, תוכנית CHNV במסגרתה נכנסו כ-530,000 קובנים, האיטים, ניקרגואנים וונצואלים, ותהליך עבור משפחות מדרום אמריקה שהמתינו לגרין קארד.
מסמך פנימי שהגיע לידי ה-CBS חשף כי בדיקות העלו חשד להונאות נרחבות, כולל בקשות עם נותני חסות סדרתיים, שימוש בפרטים של אנשים שנפטרו וכתובות זהות. הממשל טוען כי חלק מהמקרים כבר הוכחו כהונאה, וחלק מהמהגרים "לא נבדקו כראוי" בעת כניסתם.
המבקשים בתוכניות אלו קיבלו היתרי עבודה זמניים והגנה מגירוש לתקופה של שנתיים. רבים מהם הגישו בקשות להסדרת מעמד קבוע דרך מקלט מדיני, סטטוס הגנה זמנית או גרין קארד. ההוראה החדשה מקפיאה את הטיפול בכל הבקשות הללו, ולפי מומחים משפטיים, המהגרים עלולים להיות חשופים לגירוש אם הממשל יבטל את מעמד ה"פרול" שלהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו