חברת טיקטוק הודיעה הבוקר (שישי) כי האפליקציה חזרה לחנות האפליקציות בגוגל פליי ובאפ-סטור של אפל. זאת לאחר הבטחותיו של הנשיא דונלד טראמפ להציל את האפליקציה וצו נשיאותי המעכב את יישום האיסור על פלטפורמת הרשתות החברתיות הפופולרית.
עתידה הלא ברור של טיקטוק נובע מחוק שנחתם באפריל שעבר על ידי נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ו ביידן, אשר העניק לחברת ByteDance הסינית 270 ימים למכור את האפליקציה לבעלים מארצות הברית או ממדינה בעלת ברית, או להתמודד עם איסור מוחלט, זאת על רקע חששות לביטחון הלאומי של ארה"ב. יום לפני ההשבתה, בית המשפט העליון אישר את האיסור.
טיקטוק הושבתה למשך כ-14 שעות בינואר, אך חזרה במהירות לפעילות הודות להבטחות שניתנו על ידי הנשיא דונלד טראמפ לשמור על פעילות הפלטפורמה בארה"ב. עם זאת, 175 מיליון המשתמשים נתקלו בבעיה אחת לפחות: האפליקציה, לא הייתה זמינה בחנויות האפליקציות של אפל וגוגל פליי, יחד עם Lemon8 ו-CapCut, שגם הן בבעלות חברת האם הסינית ByteDance.
טראמפ אותת לפני כניסתו לתפקיד כי יחתום על צו נשיאותי המעכב את אכיפת האיסור, וטיקטוק ייחסה לו את הסיבה לחזרת האפליקציה. "אוציא צו נשיאותי ביום שני כדי להאריך את תקופת הזמן לפני שאיסורי החוק ייכנסו לתוקף, כך שנוכל להגיע להסכם שיגן על הביטחון הלאומי שלנו," כתב טראמפ בפוסט ברשת Truth Social.
טראמפ הסביר לעיתונאים כי שינה את דעתו לגבי טיקטוק כי "יצא לו להשתמש בה". "וזכרו, טיקטוק היא בעיקר על ילדים, ילדים צעירים", אמר טראמפ בחדר הסגלגל כשנשאל מה גרם לו לשנות את דעתו. "אם סין עומדת לקבל מידע על ילדים צעירים מזה, להיות כנה, אני חושב שיש לנו בעיות גדולות יותר מזה".
הצו הנשיאותי שחתם טראמפ מעניק לטיקטוק 75 ימים נוספים למצוא בעלים חדשים, במטרה "לקבוע את המסלול המתאים קדימה באופן מסודר המגן על הביטחון הלאומי תוך הימנעות מסגירה פתאומית של פלטפורמת תקשורת המשמשת מיליוני אמריקנים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו